ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1" через суд вимагає скасувати заборону серіалу "Свати"

10.01.2018, 11:50
Фото - sb.by

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ “Телекомпанія “Студія 1+1” до Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) через заборону в'їзду до країни російського артиста Федора Добронравова і скасування реєстрації на трансляцію фільмів з його участю. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Окружного адмінсуду Києва.

“Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури “Про доповнення (оновлення) переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України” щодо внесення до цього списку громадянина Російської Федерації Федора Добронравова. Також позивач просить суд визнати протиправним і скасувати наказ Державного агентства України з питань кіно про анулювання свідоцтв на право поширення і демонстрування фільмів”, - повідомила прес-служба суду.

Судове засідання за цією справою відбудеться 15 лютого.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада 2017 року Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу “Свати”.

28 листопада 2017 року Федора Добронравова, актора, який грає головну роль у серіалі “Свати”, внесено у так званий чорний список Міністерства культури. Наразі до нього входять 113 осіб, які вважаються такими, що становлять загрозу національній безпеці України.

29 листопада 2017 року телеканал “1+1” заявив, що обурений забороною в Україні серіалу “Свати”. Телеканал вважає, що настав час для проведення відкритої дискусії з приводу необхідності визначення чітких критеріїв для ухвалення подібних рішень.

Liked the article?
Help us be even more cool!