ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Миротворець" на дві години зупинить свої сервери (виправлено)

10.12.2019, 11:18
Фото – myrotvorets.center
Фото – myrotvorets.center

Центр "Миротворець" 10 грудня повністю зупиняє свої сервери, а саме сайт myrotvorets.center та всі його дзеркала. Про це повідомляється на сайті "Миротворця".

Процес зупинення розпочнеться о 18-й годині. Згідно з повідомленням, це відбувається "на вимогу деяких об’єктивних обставин".

"Доступ до відомостей про об’єкти нашого дослідження в розділі "Чистилище" буде тимчасово забезпечений лише для окремих категорій користувачів на визначеному закритому ресурсі", – повідомляє "Миротворець".

Також повідомляється, що всі інші проєкти центру працюватимуть і надалі у відкритому і доступному режимі.

“Розраховуємо, що двох годин нам вистачить”, - йдеться на сайті.

Нагадаємо, Центр "Миротворець" – створена навесні 2014 року неурядова організація, що досліджує ознаки злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Завданням центру є надання інформаційно-консультативної допомоги органам виконавчої влади для остаточного встановлення миру та злагоди в Україні. У своїй роботі особливу увагу "Миротворець" приділяє виявам терористичної та сепаратистської діяльності на території України.

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році сайт "Миротворець" тричі оприлюднював списки журналістів з їхніми даними. Вперше "Миротворець" оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану "акредитацію" в збройному угрупованні "ДНР", 7 травня 2016 року. 20 травня 2016 року "Миротворець" удруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали "акредитацію" в угрупованні "ДНР", та 24 травня втретє опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих у так званій "ДНР".

Факт опублікування спричинив широкий резонанс не лише в Україні, а й за кордоном. Журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських і міжнародних медіаорганізацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних "ДНР" / "ЛНР" "акредитацію", і закликали владу відкрити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України "Про захист персональних даних", вчинення тиску та погроз журналістам, які зазначені в списку.

11 травня 2016 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів.

2 червня 2016 року слідче управління ГУ НП в місті Києві закликало представників ЗМІ, чиї прізвища та контактні дані оприлюднив сайт "Миротворець" та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їхній законній професійній діяльності, звернутися для давання свідчень із приводу зазначених фактів.

Liked the article?
Help us be even more cool!