ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Як зникло скандальне відео "слуг" з Миколаєва. Позиція редакції

Фото – espreso.tv
Фото – espreso.tv

Скандальне відео з представниками партії "Слуга народу" Давидом Арахамією та Олександром Корнієнком, де вони обговорювали своїх колежанок, вирізали з повної трансляції.

Ще ввечері 23 червня на відсутність відео звернули увагу фб-користувачі на сторінці миколаївського видання "НикВести". Саме це видання вело трансляцію презентації офісу партії "Слуга народу" в Миколаєві, і їхня апаратура зафіксувала розмову лідерів партії.

"Посилання не працює. Відео недоступне", – прокоментувала фб-пост Аліна Рачинська о 21:08.

"А чому прямий ефір видалений?" – запитав у редакції Анатолій Штефан о 23:10.

Відсутність відповідного відео трансляції на сайті "НикВести" та ютуб-каналі ввечері 23 червня зафіксував і аналітик ІМІ Олексій Братущак.

Цю ситуацію Інституту масової інформації прокоментував головний редактор сайту "НикВести" Олег Деренюга.

"Трансляція пресконференції проводилася за договором між нашим підприємством і штабом їхньої партії ("Слуга народу". – Ред.). Вони вирішили опублікувати відео з моменту офіційного початку заходу. Але насправді, якщо ви пам'ятаєте, стрім ще йшов, пресконференція проводилася, а глядачі вже записали з екранів обговорюваний вами епізод, і він умить поширився через телеграм-канали та інші медіа. Тому нам видаляти що-небудь ніякого сенсу не було. Більш того, цей епізод ми також опублікували в новинній стрічці "НикВести", – пояснив Деренюга.

Згаданий епізод редакція розмістила в новині під заголовком "Глава "Слуги народа" Корниенко извинился за слова о нардепе Аллахвердиевой". У текст новини вставлено відео з фб-сторінки заступника головного редактора сайту "Страна" Світлани Крюкової.

Натомість у новині "Арахамия и Корниенко в Николаеве. Штаб "Слуги народа" відсутній і текст, і відео.

На ютуб-каналі "НикВести HD" є два відео зі згаданої пресконференції з однаковими заголовками. Одне з них завантажене, інше позначено як "пряма трансляція".

Ще вдень 24 червня обидва ці відео починалися з моменту старту пресконференції. Уже під час підготування цієї новини відео прямої трансляції стало довшим: на початку з’явились уривки з миколаївського офісу "Слуги народу" та майже три хвилини трансляції до старту пресконференції, зокрема і вислови лідерів партії щодо своїх колежанок.

Liked the article?
Help us be even more cool!