ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка попереджає: не розхитуйте човен!

Фото – juliannas-thoughts.blogspot.com/
Фото – juliannas-thoughts.blogspot.com/

Українська розвідка видала гучну заяву: Росія активізує спеціальні інформаційні кампанії. Уже перші рядки цієї заяви нагадують крилатий вислів "Не розхитуйте човен!". Маємо такий собі рімейк від влади Зеленського гасел прихильників Порошенка.

Головне управління розвідки (ГУР) зазначає, що Росія активізувала "заходи з дискредитації вищого державного та військового керівництва України". І водночас РФ використовує проросійські ЗМІ, медійників та агентів впливу.

Знаєте, тут не треба бути агентом 007. Ми в ІМІ й без секретної розвідслужби постійно фіксуємо, як медіа проросійських політиків проводять кампанії дезінформації проти України. Вказуємо і медіа, і медійників, і "експертів", яких залучають до цих інформаційних кампаній. Мовою спецслужб це називається інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО).

І якщо ми лише фіксуємо ці ІПСО, то українські спецслужби мають їм протидіяти. І от з цим проблеми. Проросійські медіа вільно почуваються в Україні.

Якось минулого року Володимир Зеленський робив гучні заяви.

"Під час війни будь-які люди, у яких не проукраїнське бачення, не можуть монополізувати український канал. Ми повинні з цим розбиратися", – обіцяв президент у липні 2019-го.

"Це буде дуже гучна історія, яка дуже погано закінчиться", – анонсував Зеленський проблеми Медведчуку і його телеканалам.

І все. Пшик. Гучної історії не вийшло.

Тепер розвідка нарікає, що Кремль хоче спровокувати недовіру до вищих посадовців, дискредитувати їхню діяльність. І, о Боже, окремий напрям російської ІПСО – це критика керівництва України!

Так ми все це вже чули! Ось те крилате "Не розхитуйте човен, бо Путін нападе".

"Зрадофіли", "медіаповії", "корисні ідіоти" – усе це народилося ще за часів Порошенка з легкої руки політтехнологів. Усе задля того, щоб дискредитувати насамперед непідконтрольних журналістів. Хтось вирішив боротися з цими журналістами, які дозволяли собі працювати за стандартами, критикувати владу, публікувати розслідування, зокрема у сфері оборонки. А в цей час Медведчук збирав телеканали…

Невеликий відступ.

Тепер виходить, що найбільшими "зрадофілами" є учасники ефірів каналів Порошенка. Бо там постійно присутня огульна критика українського президента. Доходить до того, що Зеленським ледь не з Кремля керують. Зрада зрадная)

А тим часом на каналах Медведчука Зеленського звинувачують у геть іншому. Що центр керування країною розташований десь на Заході. Чи то в офісі МВФ, чи то в Білому домі, чи десь у Брюсселі. Кажуть, що Зеленський обіцяв мир, а не хоче домовитися з Путіним.

Як тут не згадати Порошенка: "Ті, кого найбільше "мочать" на російських каналах, і є справжніми патріотами України". То, якщо на каналах Медведчука "мочать" Зеленського, саме він справжній патріот?)

Це так, такий собі бумеранг для Порошенка…

Повертаючись до заяви ГУР.

Там і про слабкість російської позиції, і про зусилля Верховного головнокомандувача з відбиття російської збройної агресії. Здається, автори-розвідники нарешті знайшли секретний пресреліз попередників дворічної давнини. І влада їхніми руками повертається в позу "не розхитуйте човен".

Проте цілком можливо, що причиною гучної заяви ГУР є дещо інше. Гра на випередження.

Просто уявімо, що існує серйозний компромат на вище керівництво країни. Уже не "записи брата Єрмака", "відрядження на відпочинок до Оману", історія з "вагнерівцями". У цих історіях Офісу президента вдавалося зменшити негативний для себе ефект через замовчування тем на центральних телеканалах.

Якщо хтось має на руках докази участі керівництва країни ще в гучніших історіях і є інформація, що ці історії готують до оприлюднення, тоді логіка дій з розвідкою зрозуміла. Грають на випередження, щоб потім казати: розвідка ж попереджала, це все Кремль, не розхитуйте човен!

Liked the article?
Help us be even more cool!