ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська інформаційно-психологічна операція "Порошенко привітав Путіна"

Тут один випускник Академії Мінбезпеки РФ (під час вступу виш називався Вища школа КДБ, нині це Академія ФСБ) виклав чергові записи. Тепер це розмова, як він каже, "голосів, які схожі на Путіна та Порошенка". Нібито навесні 2015-го Порошенко вітається з Путіним і так чемно спілкується.
Зрада-зрадная. Яку в прямих ефірах транслюють медведчуківські телеканали, а в соцмережах розганяють кремлівські консерви.
Усе це ніщо інше, як ІПсО. Інформаційно-психологічна операція. Можна довго розписувати й пояснювати: чому, для чого, як це взагалі діє. Але навіщо? 99% тих, на кого розраховано ІПсО, жодні пояснення не сприймуть. Вони реагують наче на лампочку, як засвітилася: Порошенко привітав Путіна. І понеслося...
Аби такі ІПсО мали менший успіх, українців потрібно змалечку вчити медіаграмотності. Хоча б елементарним речам.
1. Звертати увагу на джерело інформації. Переважна більшість джерел в ІПсО, скажімо так, мають сумнівну репутацію.
2. Звертати увагу на те, хто розганяє "інформаційні хвилі". Починається все з учасників ІПсО. І вже потім приєднуються уражені об'єкти.
3. Звертати увагу на повноту та емоційне забарвлення. Якщо, як у цьому разі, дають нарізку записів, то це вже має викликати запитання: чому мені втюхують саме це?
Тут би ще згадати про роль спецслужб України, які б мали захищати українців від російських ІПсО. Але наша спецслужба і раніше якось імпотентно виглядала в таких справах. А за часів Зеленського всі російські ІПсО "Порошенко – зрадник" узагалі мають захоплену підтримку у владі. І пофіг, що це підриває суспільство, підточує державу. Криворізькі юристи цього тупо "нє даганяют".
І якось так збіглося, що брифінгу Деркача передувала заява нардепки Верещук про привітання Путіна Порошенком. У Верещук трошки кострубато вийшло: виявилося, що вона посилалася на заяву прессекретаря Путіна Пєскова. І хоч Верещук казала про інше привітання, але і вона, і Деркач – учасники однієї операції. Для мене це очевидно.
І адекватні "слуги" мають поставити питання про її перебування в комітеті нацбезпеки та керівництво робочої групи з протидії гібридній загрозі.

Liked the article?
Help us be even more cool!