ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресуха Зеленського: "Вы за все хорошее или за г@вно"?

Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Зеленський не вразив. Він просто інший. Уже не той Володька, який яскраво жартує і прямо висловлюється, як-от "йдіть у ср@ку". За що його і підтримували 73%.

Тепер це вже Зеленський 2.0. Який упевненіший та компетентніший, але максимально нечіткий. Майже всі гострі питання він або заговорював, або переводив стрілки на інших.

Він говорив про мрії. Про країну без війни та олігархів. Але забув про своє головне завдання в "країні мрій".

"Моє головне завдання – привести до влади порядних і патріотичних фахівців", – писав Зеленський у своїй передвиборній програмі 2019-го.

І от про цих "фахівців" були найнезручніші питання на цій пресконференції.

Одне з них поставив один з головних астрологів із провалу операції щодо вагнерівців Дмитро Гордон. Дивно, але поцікавився він лише Тимофієм Міловановим та Миколою Тищенком, хоча за логікою речей мав би про керівництво Офісу президента запитувати.

"Завжди людям треба давати другий шанс, якщо вони не злодії… Тищенко – доросла людина і повинен сам нести відповідальність", – перевів із себе стрілки на депутата Зеленський. Що тут сказати? Нардепу Миколі Миколайовичу Тищенку можна було б дати другий шанс. А от "Коле Оболонскому" вже ні…

Проте гостріше питання дісталося Зеленському від журналістки "Суспільного" Роксолани Бичай. По суті, воно зводилося до простого: якого біса на Банковій робить Олег Татаров?

Зазвичай президентів готують до пресконференцій. Готувався і Зеленський цього разу. І було зрозуміло, що тема Татарова може виплисти. Але попри все це, коли питання таки прозвучало, Зеленський поплив. Почав щось пояснювати, що не чув висловлювань Татарова про майданівців, ще щось. І в підсумку переадресував усі запитання до керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Усе ж таки я хотів, щоб про радників чи замів голови Офісу ставили питання до голови Офісу, – почав, затинаючись, відповідати Зеленський. – Все ж таки оцінкою повинен займатися Андрій Єрмак. Він вважає і я так вважаю, що Татаров – професійна людина".

Можна навіть не сперечатися, що Татаров – професійна людина. В певній професії. Але чи є він порядною людиною? Відповідь однозначна – ні.

І не він один.

Лише з Офісу президента можна згадати ще кількох осіб, які не є порядними та професійними. Серед них:

  • Андрій Смірнов, який був адвокатом проросійських осіб Єфремова, Лукаш та інших;
  • Михайло Подоляк, який довгий час співпрацює з Льовочкіним, їхні стосунки досі називають дружніми;
  • Сергій Биков, який, по суті, був парламентським аферистом, прихильником Партії регіонів, а тепер називає себе політтехнологом і займається медіасупроводом Офісу президента.

Цей список можна продовжити представниками Зе-команди з парламенту та інших органів влади. Проте це не означає, що питання щодо різних "фахівців" Зеленський має переадресовувати ще комусь. Усі ці питання до нього. Бо саме він обіцяв порядних і патріотичних. Але щось пішло не так.

І ось коли Зеленський проголошує чергові мрії про країну без олігархів та без війни, про ідеальну країну зі своїх мрій, то виникає питання: якщо президент за "все хорошее", то що поруч з ним роблять дискредитовані кадри? Як він збирається нагодувати всіх українців медом, коли ложки в г@вні?

І ще одне.

Зеленський передав "привіт" Ахметову щодо деолігархізації та публічно вказав медійнику олігарха Васі Голованову на маніпуляції в телеефірі. Так би мовити, поставив на місце.

Але ніхто не звернув увагу на один момент. Разом медійники з пулу Ахметова отримали змогу поставили президенту чотири запитання:

  1. Уже згаданий Гордон, який відпрацьовує інформаційний порядок денний Ахметова, зокрема на телеканалах олігарха.
  2. Той же Голованов, якого Ахметов перекупив у Медведчука.
  3. Представниця ток-шоу Савіка Шустера, у якого щоп’ятниці збирається пул політиків з орбіти Ахметова.
  4.  І ще одна медійниця із сайту segodnya.ua.

Дивна лояльність до медіагрупи одного олігарха на тлі того, що багато інших редакцій залишилися без можливості озвучити свої питання.

З іншого боку, разюча відмінність від попередніх пресконференцій Зеленського: майже абсолютна відсутність проросійських медіа. Ми не почули запитань ані медведчуківців, ані шаріївців, ані "Страни" та каналу "Наш". Хіба що "КП в Україні" пощастило. Але це ложка дьогтю, без якої Зеленський все ще не може.

Liked the article?
Help us be even more cool!