ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Майже без політики та прав людини: про що пишуть медіа Прикарпаття

ерство та громадський активізм. Благодійністю займаються всі: від дітей та профільних об’єднань до очільників громад і державних установ. І це приємно. Найчастіше такі теми зустрічаються в стрічці “Галицького кореспондента”, найрідше - на “Фіртці”.

Ще 7,4 % матеріалів - про соціальні наслідки війни. Тут здебільшого про адаптацію міста до ВПО та навпаки. У лідерах висвітлення напрямку - “Фіртка” - понад третина всіх новин на тему. Найрідше - в стрічці новин “Галки”. 

Культурний фронт теж працює

До того ж не тільки “на себе”, але й на ЗСУ. Левова частка концертів, вистав тощо спрямована не лише на те, щоб представляти Україну в світі, але й на збір коштів для наших захисників. Франківчани тут часу не гають - про це свідчить майже 8 % згадок в новинах. Найчастіше про культуру згадували “Вікна”, найрідше - “Фіртка”.

Здоров’я: фізичне та ментальне

Серед новин з категорії “Здоров’я” (5,2 %) траплялися не лише згадки про коронавірус, але й поради психологів та навіть думки експерта про трави, медитацію та святу воду при лікуванні раку. Саме “Фіртка” дбає про здоров’я читачів найбільше - половину всіх новин до теми ми знайшли саме в цьому виданні. Найменше увагу на здоров’ї в своїх матеріалах акцентує “Галицький кореспондент”: 1 новина за 5 днів.

А що по джинсі?

Трохи більше 8% новин - із категорії “Інше”. Це й прогнози погоди, й підсумки дня, й статистика, й… реклама онлайн-казино 4 рази за 5 днів. Знайшли також рекламу медичного препарату.

На “джинсі” двічі піймалась “Галка” та тричі калуське видання “Вікна”.

Політика, економіка, право, екологія та спорт

Ці 5 тем, вочевидь, не цікаві пересічному івано-франківцю. І якщо зі спортом (3,3 %) ще можна в певній мірі погодитися - ця інформація найчастіше потребує профільної аудиторії, то що не так з іншими - не зрозуміло. Якщо за принципом “критикувати владу не бажано, а хвалити не хочеться”, то права людини (0,15 %) й екологія (1,7 %) все одно залишаються поза політикою.

До прикладу, про право написали тільки “Фіртка” та “Галицький кореспондент”, по одній новині. Не настільки в нас все ок із цими темами, щоб мало не оминати їх. 

Юлія Марціновська, регіональна представниця ІМІ в Івано-Франківській області

Liked the article?
Help us be even more cool!