ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фактично немає: у стрічках новин медіа Миколаєва лише 1% політичної джинси

Лише 3% публікацій у миколаївських медіа – це політичні новини. Фактично відсутня і політична джинса  – лише 1% загальної кількості новин.

Такими є результати проведеного Інститутом масової інформації моніторингу онлайн-ЗМІ Миколаєва в березні 2023 року. 

Аналізувалися новинні стрічки видань "Новини-N", "Кореблов.Інфо", 0512, "Центр журналістських розслідувань Nikcenter" та "Свідок.Інфо" із 6 до 10 березня включно. Загалом промоніторено 623 матеріали. 

З них кількість політичних новин – усього 19, що становить 3%. Переважно суб’єктами політичних новин у медіа Миколаєва ставали політики чи посадовці місцевого рівня (52,6%). 

У таких матеріалах спікерами виступали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та Ганна Замазєєва, яка на момент проведення моніторингу обіймала посаду голови Миколаївської облради (наразі призначена головою Держенергоефективності):

У 21% випадків спікери політновин це представники міжнародної політики. 

У 10,5% політичних новин суб’єктами виступив представник регіональної державної влади – голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Стільки ж, 10,5%, політичних новин стосувалися посадовців загальноукраїнського рівня, де спікером виступив Президент України Володимир Зеленський.

За період моніторингу сім новин (1% загальної кількості проаналізованих публікацій) були джинсою, замовником якої в 100% виступили політики та посадовці місцевого рівня.

Зокрема, на сторінках двох видань опублікували новини з посиланням на міського голову Олександра Сєнкевича, який розмірковує про створення в Україні спеціального підрозділу Головного управління розвідки, подібного до ізраїльського "Моссаду", який і після війни знищуватиме росіян, що брали участь у вторгненні в Україну:

Ще в п’яти публікаціях видання посилалися на голову Миколаївської облради Ганну Замазєєву, яка звітувала про результати сесії облради та допомогу дітям військовополонених. Усі ці новини об’єднує те, що прізвище посадовиці фігурувало в заголовку та новина ілюструвалася її фотографією.

 

За період моніторингу не зафіксовано жодних фактів контрагітації та неналежно маркованої політичної реклами.

Катерина Середа, регіональна представниця ІМІ в Миколаївській області

Liked the article?
Help us be even more cool!