ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Звільнено з-під варти узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова

18.10.2017, 15:26
Фото - Фейсбук Нарзулло Охунжонов

Сьогодні, 18 жовтня, звільнено з-під варти узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, якого 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва арештував на 40 діб. Про це ІМІ повідомив адвокат журналіста Олексій Федоров.

За його словами, прокуратура ухвалила рішення звільнити журналіста з-під варти. Іншої інформації адвокат не зміг сказати, оскільки ще не має на руках рішення про звільнення.

“Він вже дома. Його звільнили сьогодні після обіду, вже десь близько 13 години ми його забрали”, - сказав адвокат, додавши, що стан здоров’я Охунжонова погіршився.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня в аеропорту “Київ” (колишня назва “Жуляни”) був затриманий громадянин Узбекистану, журналіст Нарзулло Охунжонов разом із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми.

25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні.

Україна затримала Охунжонова за міжнародним ордером на арешт 20 вересня, коли він з сім’єю прибув до України з Туреччини. Узбекистан подав міжнародний ордер на Охунжонова за звинуваченням у шахрайстві.

До рішення суду  Охунжонов перебував в ізоляторі тимчасового утримання в Києві. Зараз його перевели у СІЗО Києва і Київської області.

За інформацією Комітету із захисту журналістів, Охунжонов у своїх матеріалах критикував “авторитарну владу Узбекистану”, його статті публікуються в різних інтернет-виданнях, включаючи BBC.

Перед тим, як втекти до Туреччини в 2013 році, Охунжонов очолював відділ політики та освіти на радіостанції державної Узбецької телерадіокампанії. Через погіршення ситуації в сфері свободи преси під час невдалої спроби перевороту у 2016 році Охунджонов вирішив покинути Туреччину.

9 жовтня в Апеляційному суді м.Києва не відбувся призначений розгляд скарги на тримання під вартою Нарзулло Охунжонова. Засідання було перенесено на 19 жовтня.

Відео - 5 канал
Liked the article?
Help us be even more cool!