ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирського журналіста викликають у Львів на допит у справі Саакашвілі

13.09.2017, 10:36
Фото - Фейсбук Василя Хомюка

Житомирському журналісту Василю Хомюку 12 вересня поліція вручила повістку, у якій його викликають у Львів на допит у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі. Про це журналіст написав на своїй сторінці у Facebook та розповів виданню Житомир.info.

Хомюк стверджує, що 10 вересня, коли Саакашвілі мав прибути в Україну, допомагав організовувати Космічний напівмарафон у Житомирі.

“Сьогодні в колишньому Корольовському райвідділі поліції міста Житомира мені вручили повістку про те, що я маю з'явитися до старшого слідчого СУ ГУНП України у Львівській області такого собі #ЗахарчукаЯВ у якості свідка. Запрошують до славного міста Львова на вулицю Степана Бандери, 1, де й знаходиться слідче управління”, - написав він.

“Як мені пояснили житомирські слідчі, які хотіли вже сьогодні відвезти мене до Львова (благородність наше все))) мабуть добре прижали), 10 вересня було відкрите кримінальне провадження №12017140230000590 за ч. 2 ст. 332 та ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України. Про що йде мова. Вона йде про прорив Державного кордону групою осіб близько 50 людей разом з Міхо))) Мало того: супротив поліції та Держприкордонслужби. Тож, наскільки я зрозумів, шановні слідчі зі Львова вирішили, що я 10 вересня перебував у Львівській області. Але хочу їх розчарувати) 9 та 10 вересня я брав активну участь у реалізації Дня Житомира, а саме був волонтером на Космічний напівмарафон Житомир. Думаю, всі мої друзі та знайомі це підтвердять”, – написав Василь.

У коментарі виданню Василь Хомюк додав, що намагався зателефонувати у слідче управління Львова, щоби взяти номер слідчого, який надіслав таке доручення, але там йому відмовили.

“Наскільки я розумію, то ця повістка разом з дорученням, які я виставив на Facebook, прийшла на Печененка безпосередньо. Він відповідно направив своїм підлеглим у слідчому управлінні. Вони зателефонували мені на особистий номер і викликали мене по іншому питанню, а коли я прийшов, вручили цю повістку. Я одразу звернувся до юристів Олексія Ясюнецького і до Сидора Кізіна, щоб вони мені пояснили, чи варто взагалі щось підписувати. Вони одразу запитали, чи я був у Львові. Я кажу, ні, не був. Я допомагав в організації Космічного напівмарафону в Житомирі. Я не зміг дізнатися поки якусь більш конкретну інформацію”,  – розповів журналіст.

У прес-службі ГУНП в Житомирській області виданню порадили звертатися до ГУНП України в Львівській області.

Видання оприлюднило фотодоказ того, що Василь Хомюк був 10 вересня у Житомирі. Фотокореспондентка видання випадково “зловила” Василя у кадр, коли той допомагав переносити коробки з сувенірами 10 вересня.

На задньому фоні Василь Хомюк

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети “Час” Петра Кобевку та редактора порталу “Букінфо” Сергія Зарайському у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

Нагадаємо, увечері 10 вересня в оточенні прихильників Михайло Саакашвілі прорвався через кордон України і зараз перебуває у Львові.

Liked the article?
Help us be even more cool!