ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська газета "Ехо" вимагає від влади розслідувати напад на їхню журналістку

28.03.2018, 15:50
На фото - Світлана Міхальова, фото - газета "Ехо"

Житомирська газета “Ехо” звертається до влади з проханням об’єктивно розслідувати побиття журналістки газети Світлани Міхальової виконуючою обов’язки директорки Радомишльського психоневрологічного інтернату Світланою Охотенко, яке сталося улітку 2017 року.

Про це йдеться у відкритому листі помічника-консультанта народного депутата України, заслуженого журналіста України, шеф-редактора газети “Ехо” Володимира Яцкевича до Президента України Петра Порошенка, Генпрокурора Юрія Луценка, голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка та Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Редактор нагадав, що Охотенко вдарила журналістку в обличчя, коли та намагалася поспілкуватися з підопічною інтернату Іриною Бойчук. “Миттєво сюди примчала й сама п. Охотенко. А за нею і її чоловік. Недовго думаючи, вона вдарила нашу журналістку в обличчя (свідок це підтверджує). Та по-міліцейському так жорстоко, що під оком в С. Міхальової згодом з'явився великий червоно-синій синець”, - написав редактор.

Як зазначив у листі шеф-редактор газети, слідчий, який розслідував напад на Світлану Міхальову, виніс незаконну постанову про закриття справи за відсутністю складу злочину.

“За заявою нашого журналіста С. Міхальової слідчим радомишльської поліції було розпочато досудове розслідування за відповідною статтею КК України “Перешкоджання професійній журналістській діяльності”. Чим воно закінчилося? По суті, пшиком. Слідчий чомусь не побачив у цьому ганебному факті порушення закону і виніс постанову про закриття справи за відсутністю складу злочину”, - написав Яцкевич.

Після закриття справи, йдеться у листі, редакція звернулася з відповідною заявою до облпрокуратури, і згодом за постановою першого заступника прокурора області рішення про закриття цієї справи було скасовано і справу направлено на повторний розгляд.

Шеф-редактор газети зауважує, що про об'єктивність розгляду цієї справи не може йти мови, оскільки “тамтешнім слідством керує … рідний син затятого захисника п. Охотенко, колишнього очільника радомишльських міліціянтів (під орудою котрого служила і Охотенко) п. Тетерського. До речі, ще й кума С. Охотенко”.

У листі шеф-редактор “Еха” Володимир Яцкевич звертається з проханням об’єктивного розслідування: “А до вас, шановні панове Президенте, Генпрокуроре, голово Національної спілки журналістів України і Уповноважена ВР з прав людини, одне-єдине велике прохання: дайте доручення, будь ласка, аби досудове розслідування по даній справі було проведено об'єктивно, згідно з законом. І обов'язково по двох статтях КК України: “Перешкоджання професійній журналістській діяльності” і “Незаконне позбавлення волі недієздатної особи і незаконний примус її до праці”.

Як повідомляв ІМІ, улітку 2017 року було побито журналістку газети Світлану Міхальову під час проведення журналістського розслідування про підопічну Радомишльського психоневрологічного інтернату.

Журналістка з’ясовувала інформацію, яка надійшла до редакції щодо незаконного утримання підопічної Ірини Бойчук у рідної сестри колишнього директора інтернату О. Ігнатової у якості хатньої робітниці у жорстоких умовах.

Liked the article?
Help us be even more cool!