ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти вимагають від поліції відповідей щодо резонансної ДТП у Кривому Розі

23.04.2018, 14:07
Фото - "Перший Криворізький"

Представники криворізьких та національних ЗМІ вимагають від ГУНП у Дніпропетровській області термінового проведення прес-конференції щодо розслідування резонансної ДТП в Кривому Розі через брак офіційної інформації стосовно обставин аварії. Про це йдеться у їхньому відкритому листі, повідомляє “Перший Криворізький”.

Автори листа нагадують, що 17 квітня у Кривому Розі сталася ДТП, внаслідок якої загинуло дев’ятеро людей, а десятки зазнали травм різного ступеня тяжкості. Представники ЗМІ вимагають від поліції озвучити дані щодо швидкості руху авто марки Mazda-6, спростування або підтвердження інформації про можливу підміну водія, несправності та переповненості маршрутного таксі тощо.

Журналісти вимагають провести прес-конференцію не пізніше 24 квітня.

“Попри те, що з моменту трагедії минув майже тиждень, жодних публічних заяв перших або інших уповноважених осіб системи МВС не було, хоча ця ДТП набула значного суспільного резонансу на території всієї України… Брак офіційної інформації стосовно обставин ДТП підвищує градус напруженості суспільства та породжує чутки, котрі можуть нашкодити причетним і непричетним до події та перешкодити правосуддю”, - йдеться в листі.

При цьому, зазначають автори листа, вони просять повідомити ЗМІ лише ту інформацію, розголошення якої не нашкодить слідству та не порушить прав людини. Також автори листа, з огляду на наявність у медіапросторі різного роду чуток, просять розглянути можливість офіційно опублікувати відео з камер відеоспостереження, “аби громадськість могла пересвідчитись у сказаному слідством”.

Крім того, журналістська спільнота закликає Міністерство внутрішніх справ і Національну поліцію України найближчим часом провести спільний брифінг, “на якому уповноважені особи доповіли б суспільству про те, яких саме заходів збираються вжити правоохоронні структури щодо зменшення трагедій на дорогах країни”.

Станом на 23 квітня листа підписала 31 особа.

Liked the article?
Help us be even more cool!