ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Радіо Свобода постраждала внаслідок застосування газу поліцейським у Бухаресті

14.08.2018, 12:31
Фото - Фейсбук Sabina Fati

Журналістка Радіо Свобода Сабіна Фаті постраждала 10 серпня внаслідок застосування газу поліцейським до учасників мирної маніфестації в центрі Бухареста (Румунія), повідомляє Радіо Свобода.

Подразливий газ потрапив їй до очей – у неї болить голова і печуть очі. Сабіна була на місці події, щоб написати репортаж для Радіо Свобода про мирну маніфестацію в центрі міста.

Після того як поліцейський випустив газ із балончика, Сабіна вже не могла більше нічого бачити, а згодом кілька годин провела в лікарні. Журналістка була однією з тих понад 400 потерпілих, яким знадобилася медична допомога.

За її словами, у неї досі болить голова, оскільки поліція “не розкриває складу суміші, яку застосовували проти мирних маніфестантів, а відтак знайти речовину-протидію медикам важко”.

Видання нагадує, що 10 серпня на вулиці Бухареста вийшли десятки тисяч громадян, які протестували проти корупції, вимагали відставки уряду і дострокових виборів. Кілька днів поспіль вони виходили на вулиці з протестами.

Сутички того дня сталися після того, як поліція застосувала подразливий газ і водяні гармати для розгону демонстрантів. Ті у відповідь закидали поліцію камінням, пляшками й димовими бомбами. Відтак серед тих понад 400 потерпілих опинилися й 10 співробітників поліції. Шпиталізували 65 осіб.

Президент Румунії Клаус Йоханніс розкритикував дії поліції і зажадав пояснення у Міністерства внутрішніх справ. Він також засудив дії активістів, які намагалися прорватися через поліцейські кордони і кидали в правоохоронців каміння.

“Хоча президент і оприлюднив заяву зі засудженням дій поліції, однак він досі не зробив жодних кроків проти тих поліцейських, які застосовували силу. Люди обурені, адже це вперше, коли поліція застосувала силу проти мирних маніфестантів”, – розповіла Сабіна Фаті.

Liked the article?
Help us be even more cool!