ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка NV заявила про перешкоджання та хамство з боку ведучого "Прямого" Залмаєва

Колаж ІМІ. Фото – lavkababuin.com та фейсбук-сторінка Наталії Роп
Колаж ІМІ. Фото – lavkababuin.com та фейсбук-сторінка Наталії Роп

Кореспондентка видання NV Наталія Роп повідомила про перешкоджання та хамство з боку ведучого телеканалу “Прямий” Пітера Залмаєва. Про це медійниця повідомила на своїй Facebook-сторінці та розповіла деталі ІМІ.

За її словами, інцидент стався у Швейцарії, в будівлі українського представництва в Давосі, після однієї з панелей в Українському домі під час її інтерв'ю з міністром закордонних справ Швеції. Про інтерв'ю, зауважила Роп, вона домовилась із комунікаційною командою глави МЗС заздалегідь і мала всього п’ять хвилин, щоб поставити запитання після однієї з панелей Всесвітнього економічного форуму.

“І тут посеред розмови вривається якийсь чоловік, ставить свій телефон, починає записувати наше інтерв'ю і мені щось починає махати руками. Я це ігнорую і продовжую ставити свої запитання. Тут на якомусь із питань той чоловік, що махав руками й заважав мені ставити запитання, починає кидати мені фрази: “Нє жаднічайтє!” Потім: “Дєвушка, ну пожалуйста, дайтє поставіть адін вапрос”, – написала Роп.

Журналістка каже, що пояснила Залмаєву, що інтерв’ю було домовлене, і продовжила розмову з міністром. “Цей чоловік далі намагався вклинитись у розмову, і в якийсь із моментів, коли я не дала цього зробити, сказав: “Тварь”. Ця поведінка спантеличила і мене, і міністра. Не можу уявити, як це б спантеличило міністра, якби він ще міг ще перекласти слова ведучого “Прямого”, – додала кореспондентка.

Після цього випадку Роп поскаржилася на некоректну поведінку Залмаєва організаторам Deciding your tomorrow (один із проєктів, який щороку організовує фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука під час Всесвітнього економічного форуму. – Ред.). Той заперечував, що назвав її “твар'ю”. 

“А коли я сказала, що це є на аудіо, – він почав говорити, що це було не до мене. Я йому відповіла, що зроблю це публічним, на що Залмаєв відповів щось у стилі: може, хоч так ти станеш відомою. Я покинула цю безсенсову розмову, ще через кілька хвилин Залмаєв почав мене доганяти зі словами “давайтє мірітся” і “что, ви тєпєрь будєтє всю жізнь абіжатса?”, – зазначила кореспондентка NV.

У коментарі ІМІ Наталія Роп уточнила, що згодом Залмаєв перепросив у коментарях під її Facebook-дописом.

“Я побачив цей допис лише зараз і не встиг навіть відреагувати, як посипалися звинувачення від колег. Я намагався перепросити у вас особисто, але ви відмовилися зі мною розмовляти. Я розумію, що це ваш вибір і поважаю його. Дозвольте мені лише коротко зазначити, що попри свою незгоду з усіма подробицями ситуації я глибоко шкодую, що вона сталася, і прошу у вас вибачення. Сподіваюся, що це не стане на заваді нашій праці від імені України в такий чутливий для нашої держави час тут, у Давосі”, – написав Залмаєв.

“Він зауважив, що не погоджується з усіма деталями ситуації, яку я описала. Тут я не розумію, що він має на увазі. І разом з цим він заявив, що шкодує про те, що відбулося, і вибачається. Ще трохи згодом він підійшов до мене особисто. Сказав, що вибачається, і почав запитувати, що може зробити, щоб виправити ситуацію”, – розповіла кореспондентка.

За її словами, вона відповіла йому таке: “По-перше, більше ніколи ні з ким так не робіть; по-друге, наша розмова завершена”.

“Він почав запитувати, чи я не приймаю вибачення, і мені цій людині знову довелося щонайменше двічі повторити, що розмова наша завершена. На цьому ми й розійшлись”, – наголосила медійниця.

Дії Залмаєва вона вважає перешкоджанням журналістській діяльності, оскільки його репліки та втручання щонайменше заважали їй сконцентруватися на запитаннях та відповідях міністра і якісно провести розмову. 

“Я сказала цій людині під час інтерв'ю, що в нас домовлена розмова з міністром, але він далі продовжував вставляти свої коментарі. Крім перешкоджання діяльності, це також звичайна непрофесійність та невихованість”, – додала журналістка.

ІМІ від учора, 17 січня, звернувся в соцмережах по коментар до Пітера Залмаєва, але він не відповів, хоча повідомлення прочитав, слухавку він не бере.

ІМІ готовий надати йому слово, щоб представити свою точку зору на конфлікт.

Liked the article?
Help us be even more cool!