ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст видання "Футбол 24" звільняється через видалення його матеріалу із сайту

25.05.2018, 11:50
Фото - Фейсбук Андрій Сеньків

Журналіст видання “Футбол 24” Андрій Сеньків звільняється через видалення його матеріалу із сайту. Про це він повідомив “Детектору медіа”.

За його словами, він звільняється через те, що із сайту безслідно зникла його стаття про президента футбольного клубу “Рух”, якому заборонили присутність на матчах команди.

Учора, 24 травня, стало відомо про те, що із сайту “Футбол 24” було видалено (разом з кешами) матеріал журналіста Андрія Сеньківа під назвою “Президенту "Руху" заборонили ходити на стадіон, і він сидить в кафе. Це ще краще”. У репортажі, скріншоти якого було збережено журналістами видання Tribuna.com, мова йшла про підприємця, президента ФК “Рух” Григорія Козловського, який свого часу здобув дискваліфікацію за те, що в серпні 2017 року декілька разів вибіг на поле під час одного з матчів. Тепер президент “Руху” дивиться матчі своєї команди з кафе. У матеріалі, до речі, підкреслюється, що дискваліфікація цього не забороняє.

Матеріал з “Футболу 24” було видалено, а його автор Андрій Сеньків на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив про те, що з 1 червня він більше не буде співпрацівником цього сайту.

Журналіст підкреслив, що це суто його рішення. “Так, з 1 червня я більше не працюватиму на “Футбол 24”, – повідомив Сеньків. – Вважаю ненормальним писати на сайті, де утискається свобода слова й нема нічого страшного в цензурі. Видалити матеріал із сайту без згоди автора і редакції – жахливо. Це неприпустимо для моєї професії”.

Також журналіст зазначив, що жодної розмови щодо публікації чи видалення цього матеріалу з керівництвом холдингу ТРК “Люкс”, до складу якого входить видання “Футбол 24”, у нього не було.

“Жодного діалогу з керівництвом холдингу в мене не було, – відповів Андрій Сеньків. – Але й так усе зрозуміло – спонсор важливіший компанії, ніж журналістські принципи. Мені це дико. Тому я йду геть. Щодо подальшого працевлаштування поки жодної конкретики нема. Я готовий продовжити свою роботу як у журналістиці, так і в іншій сфері”.

“Детектор медіа” також звернувся по коментарі до шеф-редактора “Футболу 24” Олександра Гапоненка, який пообіцяв невдовзі відповісти на запитання, але поки що відповіді видання не отримало.

Liked the article?
Help us be even more cool!