ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Bihus.info подав судовий позов проти військового прокурора

06.04.2018, 15:37

Печерський районний суд Києва отримав позовну заяву журналіста проекту журналістських розслідувань BIHUS.info Данила Мокрика про наклеп і образи з боку голови Військової прокуратури України Анатолія Матіоса. Про це Данило Мокрик написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Громадське.

Журналіст вимагає спростування слів, наведених у пості Facebook Анатолія Матіоса. Той публічно звинуватив журналіста у нібито роботі на екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який наразі переховується від правоохоронних органів України. Зокрема, Матіос у грубій формі прокоментував інформаційний запит, отриманий Військовою прокуратурою від журналіста Мокрика. Окрім того, військовий прокурор опублікував персональні дані журналіста.

У коментарі Громадському Мокрик зазначив, що зіткнувся з погрозами після того, як Матіос у своєму дописі опублікував його номер телефону.

Тепер Мокрик вимагає спростування або доведення у суді наведеної у пості інформації, а також відшкодувати 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Журналіст зазначив, що жодної реакції з боку головного військового прокурора наразі не було. Далі, за процедурою, суд має повідомити сторону-відповідача про позов і призначити підготовче засідання.

Liked the article?
Help us be even more cool!