ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Анвар Деркач повідомив про погрози через анонімне інтерв’ю

15.05.2018, 18:27

Журналіст-фрілансер Анвар Деркач повідомив, що 11 травня в київському кафе “Халяль” (Дегтярівська, 27Т) невідомий чоловік погрожував йому через інтерв’ю на сайті “Кавказ.Реалии” про Абубакара Саітова,  повідомляє “Детектор медіа”.

За словами журналіста, невідомий 30-річний чоловік сказав йому, що інтерв'ю про керівника чеченського земляцтва “є брехливим”.

“Він сказав: “А мы тебя искали... Ты какое имеешь право писать о нас без нашего разрешения?” На уточнююче питання, про кого саме, він сказав: "Саітових". Я відповів, що готовий обговорити претензії щодо змісту інтерв'ю, але він з матюками просичав, що все в ньому – брехня. Я попросив у нього номер, за яким я міг би перевіряти інформацію щодо Саітових у разі необхідності. На що він відповів: "Якщо ти ще що-небудь напишеш про нас, то з тобою вже ніхто розмовляти не буде, незважаючи на те, чи журналіст ти, чи хто. І по цьому інтерв'ю, питання по тобі ще не закрите”. Після цього він сказав, щоб я забирався з їхнього кафе”, - розповів подробиці Деркач.

Журналіст повідомив, що слова невідомого чоловіка розцінює як тиск та спроби перешкоджання журналістській діяльності. Анвар Деркач написав заяву до Шевченківського райвідділку поліції міста Києва.

Як зазначає видання, у своєму матеріалі “В главе чеченской диаспоры Украины узнали авторитета 90-х” журналіст згадує Магомеда-Амін Саітова, підозрюваного у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма. Решта матеріалу – анонімне інтерв'ю про Абубакара Саітова, який начебто був авторитетом у 90-ті роки.

Liked the article?
Help us be even more cool!