ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський заявив про оновлення роботи РНБО і назвав п'ять завдань

Володимир Зеленський та голова РНБО Олександр Литвиненко. Фото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив про оновлення роботи Ради національної безпеки і оборони України: більше прогнозованості, виконання поточних завдань, доктринальна робота, кібер- та інформаційна безпека, а також пов'язана зі Ставкою верховного головнокомандувача робота.

Про це він сказав під час представлення новопризначеного секретаря РНБО Олександра Литвиненка, повідомляє сайт глави держави.

Зеленський поставив перед новим секретарем і Апаратом РНБО низку завдань, перше з яких – більше прогнозованості.

“РНБО має всі можливості, щоб об’єднати аналітичний потенціал українських розвідок та інших органів, які функціонують у сфері національної безпеки. Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави”, – сказав Володимир Зеленський.

Другим завданням має бути продовження виконань всіх поточних завдань, особливо в напрямі санкційної політики України. Третє завдання – доктринальна робота.

“Ми розпочали розробку Української доктрини, яка стане новою основою для політики та стратегічних рішень України. Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни. Дуже розраховую, що РНБО в координації з органами влади та іншими суспільними структурами реалізує цю мету”, – сказав президент.

Четвертим завданням Зеленський назвав кібер- та інформаційну безпеку, зокрема зміцнення захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та посилення координації всіх державних інституцій у цій сфері, розвиток спроможності ударного кіберпотенціалу країни.

“І пʼяте – що стосується нашої роботи ставки, проєктів рішень, контролю за виконанням рішень. Усе це, звичайно, має бути продовжене. Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства. Отже, робота зрозуміла, очікуємо пропозицій”, – зазначив Володимир Зеленський.

Новопризначений секретар РНБО Олександр Литвиненко запевнив, що зробить усе для зміцнення безпеки України.

“Обіцяю, що ми зробимо все, щоб бути корисними для вас. РНБО – це інструмент, який набуває надзвичайної важливості в сучасних умовах нашої боротьби за існування проти російського агресора”, – наголосив він.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський 26 березня 2024 року звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО та призначив на неї Олександра Литвиненка, звільнивши його з посади голови Служби зовнішньої розвідки України.

Олександр Литвиненко очолював Службу зовнішньої розвідки України з 23 липня 2021 року. У період з 5 квітня 2014 до 13 серпня 2019 року був заступником секретаря РНБО.

Liked the article?
Help us be even more cool!