ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Завтра суд в Італії обере запобіжний захід затриманому українському військовому

03.07.2017, 12:41

Італійський суд у вівторок, 4 липня, обере запобіжний захід військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу, затриманому в Італії за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі і його російського колеги Андрія Миронова поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року. Про це Інтерфакс-Україна повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Засідання розпочнеться о 10 годині.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня поліція Італії заарештувала громадянина України, військового, заступника командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у 2014 року в Слов'янську Донецької області.

Міністерство внутрішніх справ України та Національна гвардія України заявили про занепокоєння арештом в Італії заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) розпочала кримінальне провадження за інформацією французького журналіста щодо обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів.

24 травня 2014 року італійський фоторепортер Андреа Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули під час мінометного обстрілу у селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області. 29 травня тіло загиблого фотографа було доправлено до Рима.

За фактом загибелі Андреа Роккеллі під Слов'янськом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство при обтяжуючих обставинах).

Фото - МВС

Liked the article?
Help us be even more cool!