ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заступник секретаря РНБО звинуватив журналіста “1+1” в державній зраді

29.01.2018, 14:57
Олег Гладковський, фото - rnbo.gov.ua, gordonua.com

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський, який відповідає за експорт озброєнь, має намір притягнути до відповідальності ведучого програми “Гроші” Олександра Дубинського, чиє журналістське розслідування прирівняв до державної зради. Про це йшлося в програмі “ТСН.Тиждень”, повідомляє “Детектор медіа”.

Мається на увазі червневе розслідування “І рибку з'їсти і в РНБО сісти”, автори якого висловили підозру щодо співпраці Гладковського з російськими спецслужбами.

У розпорядженні телеканалу опинився лист Гладковського до голови СБУ, в якому він вимагає притягнути Олександра Дубинського до кримінальної відповідальності. Наразі перший заступник секретаря РНБО інкримінує журналістові частину 1 статті 259 КК України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”.   

За словами ведучої “ТСН.Тиждень” Алли Мазур, журналісти телеканалу публічно звертаються до Гладковського і голови СБУ Василя Грицака з вимогою підтвердити чи спростувати цю інформацію, а також підтвердити, чи ведеться за журналістами “1+1” спостереження.  

“Журналісти телеканалу вважають такі дії заступника секретаря Радбезу відвертим шантажем і неприкритим тиском на пресу. Ми направимо зустрічний запит до голови СБУ, чи не бачить він у діях пана Гладковського ознак державної зради чи щонайменше перешкоджання журналістській діяльності, що теж є кримінальним злочином”, - сказала Алла Мазур.

“Перший заступник голови РНБОУ Свинарчук-Гладковський вимагає від глави СБУ Грицака почати кримінальне переслідування журналіста Дубинського за статтею “Державна зрада”. Моя “державна зрада” полягає в тому, що я пишу про бізнес Гладковського в Росії, його офшорні схеми, пільгові кредити від держави і незаконне збагачення (мої матеріали про нього тут https://goo.gl/RB5rxv). Тобто один із найвищих чиновників країни вимагає відкрити на мене кримінальну справу за критику і публікації в ЗМІ”, - написав Дубинський на Фейсбук.

Світлина від Александра Дубинского.Світлина від Александра Дубинского.Світлина від Александра Дубинского.Світлина від Александра Дубинского.Світлина від Александра Дубинского. Фото - Фейсбук Олександра Дубинського
Liked the article?
Help us be even more cool!