ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засновано Фонд пам’яті Павла Шеремета

13.07.2017, 10:59

Члени родини Павла Шеремета заснували фонд його пам’яті, який діятиме в Україні, Білорусі та Польщі. Про це повідомила мати вбитого журналіста Людмила Шеремет 12 липня в Києві після презентації звіту Комітету захисту журналістів щодо розслідування вбивства Павла Шеремета, повідомляє “Детектор медіа”.

“Призначення цього фонду – збереження пам'яті Павла Шеремета, підготовка талановитих журналістів. Також буде вручатися нагорода цим журналістам. Засновники фонду – три країни: Україна, Польща, Білорусь. А конкретні особи – члени родини”, - повідомила Шеремет журналістам.

Вона подякувала Комітету захисту журналістів, який “робить усе можливе, щоб правда про те, що сталося та хто за цим стоїть, в Україні була розкрита”. Також вона висловила вдячність українському народові, який полюбив її сина: “Раніше я публічно не мала можливості висловити величезну вдячність українському народові та схилити перед ним голову – простим людям, які полюбили мого сина і приходили з ним попрощатися”.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня американський журналіст Крістофер Міллер під час презентації доповіді, написаної для Комітету захисту журналістів (КЗЖ), “Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів”, заявив, що розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні заморожено.

11 липня члени родини загиблого Павла Шеремета і представники CPJ зустрілися з Президентом України Петром Порошенком.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, в якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

10 травня 2017 року проект “Слідство.Інфо” та міжнародна мережа OCCRP презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета “Вбивство Павла”. У фільмі йдеться про те, що в ніч перед убивством Шеремета біля його будинку був присутній чоловік, який працював в СБУ до 2014 року, Ігор Устименко. Устименко був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин уночі, коли під автівку журналіста було підкладено вибухівку. Він приїхав на місце події на Шкоді Октавії АА 2551 МО сірого кольору. Її зафіксували кілька камер спостереження в районі, де проживав Павло.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в кінці червня 2017 року заявив про відсутність серйозного прогресу в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!