ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Захист Семени представить у суді докази невинуватості журналіста

18.09.2017, 11:36
Фото - Крим.Реалії

Сьогодні, 18 вересня, на засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя у справі кримського журналіста Миколи Семени планують заслухати представника прокурора, після чого сторона захисту представить систему доказів невинуватості Семени. Про це журналіст розповів Крим.Реалії.

“Сьогодні процес дійшов до стадії дебатів сторін. Слово нададуть представнику прокуратури, який повинен викласти свою аргументацію й заявити своє бачення вироку. Після цього ми разом з адвокатами представлятимемо свою систему доказів. Ми повинні вийти на викриття тих звинувачень, які надає прокуратура і слідство, і повинні спростувати всі основні й більшість другорядних доказів (і довести – ред.), що за мною немає злочинів, у самій статті немає закликів до порушення територіальної цілісності Росії”, – сказав Семена.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!