ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Загинув колишній луганський журналіст, боєць "Айдару" Валерій Гаврилов

09.02.2015, 12:36

8 лютого в районі Станиці Луганської (Луганщина), в ході зіткнення з розвідувально-диверсійною групою російсько-терористичних військ загинув боєць батальйону «Айдар», колишній луганський журналіст Валерій Гаврилов. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив прес-офіцер штурмового батальона "Айдар" Альберт Чувашов, посилаючись на оперативні дані.

«Влітку минулого року Валерій Гаврилов, журналіст і редактор низки друкованих та інтернет-ЗМІ Луганська взяв у руки зброю, щоб визволити рідний край від російських окупантів та їх поплічників. Пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях друзів, бойових побратимів з батальйону «Айдар», - написав Чувашов.

У мирні часи Валерій Гаврилов працював в луганській газеті «XXI век», у прес-службах Луганської обласної організації «Фронту змін», екс-нардепа Володимира Медяніка.

У жовтні 2014 року Валерій Гаврилов вже як боєць «Айдару» потрапив у скандальну історію.

4 жовтня 2014 року радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у Києві міліція затримала двох бійців батальйону «Айдар», зокрема і Валерія Гаврилова. За його даними, «айдарівці» були затримані на орендованій квартирі заступника «міністра» невизнаної «ЛНР» Павла Малиша, у Києві, куди бійці батальйону етапували прибічника терористів за узгодженням з СБУ.

5 жовтня 2014 року головний військовий прокурор Матіос повідомив, що двом бійцям батальйону “Айдар”, які затримали та етапували Малиша, пред’явлено обвинувачення у незаконному позбавленні волі.

У ніч на 5 жовтня Печерський райсуд Києва прийняв рішення відпустити двох бійців батальйону “Айдар” Валерія Гаврилова і Андрія Ревуцького під заставу.

Фото - Богдан Кутєпов, Громадське ТБ

Liked the article?
Help us be even more cool!