ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За півроку СБУ порушила 34 справи проти осіб, що вели у соцмережах антиукраїнську пропаганду

12.07.2017, 11:09

Служба безпеки України упродовж січня-червня 2017 року зареєструвала 34 кримінальні провадження стосовно власників та (або) адміністраторів спільнот у соцмережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”, які поширювали заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в країні, проведення масових заворушень та інших протиправних дій. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Серед них 27 особам оголошено про підозру та винесено 27 обвинувальних вироків суду за ознаками вчинення злочинів передбачених ст. 109 (Дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

СБУ разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування російських соцмереж і сервісів та звертає увагу суб’єктів господарчої діяльності на безумовне виконання указу Президента України, яким у дію були введені санкції.

Liked the article?
Help us be even more cool!