ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: В Україні можуть заборонити TikTok, якщо соцмережа не реагуватиме на російську пропаганду

Ярослав Юрчишин. Скриншот ІМІ з відео Ґрунту

В Україні можуть заборонити TikTok, якщо соцмережа і далі не реагуватиме на випадки російської пропаганди. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

За його словами, для цього Києву не потрібен приклад інших країн, адже Україна вже має досвід блокування соцмереж. Однак, додав депутат, наразі у владі не бачать потреби блокування TikTok.

“Україна – суверенна держава, може робити будь-що, не озираючись на партнерів. У нас є практика блокування соціальних мереж, звернення спеціальних служб, засідання РНБО, указ президента, введення в дію, судові процеси, якщо вони будуть…

Центр протидії дезінформації при РНБО видав цілу мережу, яка в ТіkТоk займається російською пропагандою. Реакції ТіkTok я не чув. Якщо ТіkTok не реагуватиме і це буде лише посилюватися, така ситуація може з'явитися. Поки що, я так розумію, влада не відчуває потреби це робити. Ну і завжди спочатку краще спробувати домовитися, ніж одразу переживати найжорсткіші заходи”, – каже Юрчишин.

Щодо роботи Telegram, то Ярослав Юрчишин повідомив, що зараз триває пошук законодавчого врегулювання цієї та інших соціальних мереж.

“Уже перейшло в законодавчу рамку. Це не стосується лише Telegram. Це стосується всіх соціальних мереж. Йде в розрізі DSA. Тобто Digital Sector Act, який діє в Європейському парламенті. Тобто ми на шляху законодавчого рішення. Якщо спецслужби не будуть задоволені динамікою, вони завжди можуть іти своїм шляхом”, – сказав Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, раніше Ярослав Юрчишин розповів, що Україна може заблокувати Telegram, якщо підтвердиться витік інформації спецслужбам РФ.

Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів, які поширюють російську дезінформацію. 

5 березня 2024 року до Конгресу США подали законопроєкт, що зобов’яже китайську компанію ByteDance продати TikTok, щоб уникнути заборони застосунку в США.

Низка країн обмежила використання TikTok на державних пристроях через побоювання, що Китай використовувати застосунок для збору даних або поширення дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!