ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЮНІСЕФ закликає подбати про безпеку інтернету для дітей

11.12.2017, 13:00
Фото - vilneslovo.com

Доступ до інтернету і цифрових технологій дає дітям у всьому світі безліч шансів, але і містить у собі нові небезпеки і ризики. Про це йдеться у новій доповіді “Діти в цифровому світі” Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з доповіддю, один із трьох користувачів інтернету в світі є дитиною.

Згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, незважаючи на те, що 71% людей у віці від 15 до 24 років мають доступ до інтернету, існує цифрова нерівність. Так, в Африці тільки троє з п’яти молодих людей можуть скористатися виходом у мережу.

Серед небезпек доступу в інтернет для дітей і молоді, автори доповіді називають кібербулінг (цькування, образи і погрози через сучасні засоби комунікації), поширення в мережі матеріалів, на яких зображене насильство над дітьми.

Також у доповіді ЮНІСЕФ зазначає, що понад дев’ять із 10 адрес інтернет-ресурсів із файлами сексуального насильства над дітьми, виявлених у всьому світі, розміщені в п’яти країнах – Канаді, Франції, Нідерландах, Росії і США.

Автори доповіді закликають уряди, громадські й дитячі організації, наукові кола і батьків зробити інтернет більш безпечним і доступним для дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!