ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавець Daily Mirror визнав, що прослуховував телефони знаменитостей

06.02.2018, 14:17
Фото - youtube.com

Медіагрупа Mirror Group Newspapers (MGN) визнала, що прослуховувала телефони знаменитостей, зокрема британського актора Х'ю Гранта. Актор виграв судовий процес у справі про прослуховування його телефонів журналістами видань медіакомпанії Mirror Group, повідомила 5 лютого ВВС.

Медіагрупа визнала, що журналісти “потурали, заохочували або активно закривали очі” на телефонні зломи з метою отримати інформацію про знаменитостей. У зламі телефонів брали участь співробітники всіх трьох газет медіагрупи - Daily Mirror, Sunday Mirror і Sunday People.

Компанія в заяві назвала поведінку журналістів аморальною і висловила жаль з приводу “протиправних дій своїх колишніх співробітників, які заподіяли шкоду і страждання потерпілим, зокрема й Х'ю Гранту”.

Адвокат актора Анлі Сайгола повідомив, що “керівники, редактори і журналісти потурали, заохочували або активно закривали очі на широко поширену культуру незаконної діяльності зі збору інформації у всіх трьох своїх газетах протягом багатьох років, намагалися приховати свої правопорушення”.

Після оголошення рішення суду Грант заявив: “У цьому випадку йшлося не лише про злом мого телефону, але і моїх близьких. Я був рішуче налаштований розкрити правду про порушення в Mirror Group”.

Акторові виплатять значну компенсацію, однак точну суму грошових коштів не наводять. Він заявив, що пожертвує ці кошти руху Hacked Off, що виступає за вільну і правдиву пресу.

Минулого року на MGN подав у суд актор Стів Куган, який заявив, що до його телефону і голосової пошти був отриманий несанкціонований доступ. Він виграв справу, MGN виплатила йому компенсацію. Тоді актор зазначив, що інцидент не повинен залишатися між ним і видавництвом - це “системна проблема”, яка, на думку Кугана, вимагає розголосу.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!