ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВР підтримала зміни до закону про оздоровлення та відпочинок дітей журналістів, які загинули або отримали інвалідність

04.04.2018, 14:20
Фото - Інформатор

4 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону щодо оздоровлення та відпочинку дітей журналістів, які загинули або які отримали інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, повідомляє “Детектор медіа”.

За законопроект №7537 про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, проголосували 238 депутатів.

Таким чином, діти зазначеної категорії журналістів визнані такими, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У пояснювальній записці зазначено, що “фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, може забезпечуватися як за рахунок асигнувань, передбачених Міністерству соціальної політики України за бюджетною програмою 2501450 "Оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах МДЦ "Артек" і ДЦ "Молода Гвардія", так і за рахунок коштів місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством”.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ “Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків”.

У березні уряд збільшив розмір державних премій для журналістів та митців.

Liked the article?
Help us be even more cool!