ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вийшов ще один фільм про Шеремета

05.07.2017, 14:20

Журналісти видання Радіо Свобода оприлюднили документальний фільм “Шеремет. Ціна свободи”, повідомляє Ліга.

“За що і чому загинув Павло Шеремет? Кому вигідно було це вбивство? Його близькі, друзі та колеги лише роблять припущення. Версій багато, але ні в одній немає достатніх доказів”, - наголошується в повідомленні.

У фільмі використовують інтерв'ю його матері Людмили Шеремет і дітей, які живуть у Москві, однокурсників і колег.

“Свобода і любов, це головні його цінності були”, - зазначила дочка Павла Шеремета Ліза.

“У долі Шеремета відбилася драматична доля трьох країн і все те, що сталося в останні роки з професією журналіста, яку він любив і якій служив чесно і мужньо до самого останнього свого дня”, - йдеться в повідомленні.

У фільмі використовуються кадри з журналістського розслідування “Вбивство Павла”.

Автори фільму уточнили, що Олена Притула (власниця інтернет-видання “Українська правда” - ред.) інтерв'ю не дає, тому вони використовували диктофонний запис, на якому Притула розповіла журналістам про стеження за ними за кілька днів до вбивства Шеремета.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня 2017 року проект “Слідство.Інфо” та міжнародна мережа OCCRP презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета “Вбивство Павла”. У фільмі йдеться про те, що в ніч перед вбивством Шеремета біля його будинку був присутній чоловік, який працював в СБУ до 2014 року, Ігор Устименко. Устименко був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин уночі, коли під автівку журналіста було підкладено вибухівку. Він приїхав на місце події на Шкоді Октавії АА 2551 МО сірого кольору. Її зафіксували кілька камер спостереження в районі, де проживав Павло.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, в якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!