ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницькі журналісти з'ясували, що міськрада відмовила в допомозі військовим, пославшись на наказ, якого не існує

Редакція видання “Ми-вінничани” з'ясувала, що Вінницька міська рада відмовила військовим у допомозі, посилаючись на відсутній наказ голови обласної військової адміністрації. 

Журналісти з'ясували це після того, як до них по допомогу звернулися військові, йдеться в матеріалі видання.

Як пишуть журналісти, військові однієї з бригад звернулися до Вінницької міської ради з проханням допомогти в придбанні автівки для виконання бойових завдань. У міськраді відповіли, що не мають змоги допомогти через заборону Вінницької обласної військової адміністрації (ОВА). 

Коли журналісти звернулися до ОВА з проханням надати рішення, на яке посилались у міській раді, виявилось, що такого документа не існує.

Як пише видання, на початку січня 2024 року командир десантно-штурмового взводу 77 бригади Анатолій Блажієвський передав до Вінницької міськради звернення виконувача обов’язків командира підполковника Сергій Фалька про допомогу в придбанні автівки Mitsubishi L200 для підрозділу.

Відповідь військові отримали на початку лютого 2024 року. “Відповідно до наказу голови Вінницької обласної військової адміністрації, на даний час здійснюється забезпечення визначених у наказі військових частин. Враховуючи вищевикладене, забезпечити автомобілем військову частину А4355 не має можливості”, – сповістив заступник міського голови Сергій Тимощук.

Відповідь міської ради військовій частині. Фото – "Ми-вінничани"

Після цього військовослужбовці звернулися до журналістів, а ті написали запит до Вінницької ОВА з проханням надати текст наказу, на який посилаються у Вінницькій міськраді

У відповідь на запит заступник директора департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації Олександр Кобзар повідомив, що жодного наказу про надання допомоги обмеженому колу військових підрозділів ЗСУ не було.

 
Відповідь Вінницької ОВА на запит журналістів. Фото – “Ми-вінничани”

Жодних скарг до правоохоронців та до представників уповноваженого ВР з прав людини щодо відповіді Вінницької міської ради ані військові, ані журналісти не надсилали.

Liked the article?
Help us be even more cool!