ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЦАР вбили російських журналістів, що знімали фільм про ПВК "Вагнер"

01.08.2018, 11:44
Фото - Радіо Свобода

У Центральноафриканській Республіці вбили трьох російських журналістів: Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка, повідомляє ВВС.

Вони знімали документальний фільм про діяльність в цій країні російської приватної військової компанії “Вагнер”.

“Ми робили разом проект у ЦАР. Позавчора ввечері вони виходили на зв'язок востаннє. Правда, дуже важко говорити, це мої друзі”, - сказав ВВС головний редактор Центру управління розслідуваннями (ЦУР) Андрій Коняхин.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації підтвердило загибель журналістів, повідомляє Радіо Свобода. з посиланням на МЗС Росії.

“Згідно з інформацією, що надходить з ЦАР, 30 липня неподалік від міста Сібю (300 кілометрів на північ від столиці ЦАР – міста Бангі) загинули три людини, які мали при собі тільки журналістські документи, видані на ім’я Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва та Орхана Джемаля”, – йдеться в повідомленні російського МЗС.

За даними російських дипломатів, тіла загиблих уже доставили в столицю ЦАР, в подальшому вони будуть відправлені до Росії.

В МЗС також наголосили, що співробітники посольства Росії в ЦАР не знали про перебування на території країни російських журналістів.

За даними Інтерфаксу, журналістів зупинили на контрольно-пропускному пункті під час подорожі зі столиці Бангі в інше місто, їх застрелили невідомі бойовики.

Принаймні одного з убитих ідентифіковано – Ірина Гордієнко, дружина Джемаля, сказала Інтерфаксу, що вона впізнала чоловіка після того, як отримала фотографію тіла “через дипломатичні канали”.

За інформацією французького інформаційного агентства AFP, мотивом убивства журналістів було пограбування.

Інформаційне агентство Reuters цитувало мера міста Сібю Анрі Депеле, який заявив, що напад здійснили озброєні люди і що водій транспортного засобу вижив.

Як вважають, приватна військова компанія “ПВК Вагнера” має сотні найманців, які воювали в Сирії та на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!