ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Росії декілька ЗМІ відкликали своїх журналістів з Держдуми через скандал з домаганнями

22.03.2018, 13:14
Леонід Слуцький, фото - zampolit.com

Кілька російських ЗМІ зупинили роботу з Державною думою через скандал навколо депутата ЛДПР Леоніда Слуцького, якого декілька журналісток звинуватили в домаганнях, повідомляє Ліга.

Телеканал “Дождь” заявив, що призупиняє роботу після того, як комісія з етики оголосила, що не знайшла порушень в поведінці Слуцького. Головний редактор телеканалу Олександра Перепелова сказала, що після засідання комісії “стало ясно, що жінкам перебувати в Держдумі просто-напросто небезпечно”.

РБК з тієї ж причини відкликав журналістів усіх редакцій (сайт, телеканал, газета, журнал), що працюють над висвітленням діяльності Держдуми.

Газета “Комерсант” ухвалила рішення “поставити крапку у взаєминах з депутатом Слуцьким як ньюсмейкером і з комісією з етики, оскільки дотримується інших етичних поглядів”.

Комісія з етики розглядала скарги продюсерки "Дождя" Дар'ї Жук і кореспондентки російської служби BBC Фаріди Рустамової про домагання з боку Слуцького.

Також своїх журналістів відкликали телеканал RTVI та радіостанція “Ехо Москви”, повідомляє Media Sapiens.

Повідомлення про це з’явилися в Telegram та Facebook-акаунтах ЗМІ. “RTVI солідарний з редакціями, що заявили про відкликання журналістів з Держдуми. Ми також не будемо взаємодіяти з цим органом влади, поки пан Слуцький залишається на своєму посту”, - йдеться в заяві телеканалу.

Редактор “Еха Москви” Олексій Венедиктов написав про те, що радіостанція розчарована рішенням депутатської комісії з етики, яка, “по суті, виправдала таку практику у вищому законодавчому органі країни”. На думку редактора, Держдума є небезпечним місцем роботи для журналістів обох статей, тому журналісти радіостанції відкликані від роботи там.

Як повідомляв ІМІ, на початку березня журналістка російської служби BBC Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в сексуальних домаганнях депутата Державної думи Росії від ЛДПР Леоніда Слуцького.

Фаріда Рустамова стала третьою дівчиною, що відкрито звинуватила депутата фракції “ЛДПР” в сексуальних домаганнях. Раніше про схожі ситуації заявили заступниця головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе і продюсерка телеканалу “Дождь” Дар’я Жук.

У кінці лютого телеканал “Дождь” повідомив про те, що щонайменше три журналістки анонімно звинуватили Слуцького в домаганнях.

Сам Слуцький заперечує звинувачення і називає їх “маячнею”. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, наголосивши, що не вважає нормальною таку поведінку.

Liked the article?
Help us be even more cool!