ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН занепокоєні, що вбивство Шеремета досі не розслідувано

12.09.2017, 13:31

В Організації об’єднаних націй занепокоєні, що в Україні досі не розслідували вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це 12 вересня повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер на презентації 19-ї доповіді ООН про ситуацію з правами людини в Україні, повідомляє “Українська правда”.

“Занепокоєння викликає ослаблення захисту висловлювання думок у засобах масової інформації. Пройшло трохи більше року після вбивства журналіста Павла Шеремета, проте розслідування його смерті немає”, - наголосила Фрейзер.

Також в ООН занепокоєні, що в Україні почастішали випадки висилки іноземних журналістів, як стверджують правоохоронці, за ведення антиукраїнської пропаганди.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, в якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

10 травня 2017 року проект “Слідство.Інфо” та міжнародна мережа OCCRP презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета “Вбивство Павла”. У фільмі йдеться про те, що в ніч перед убивством Шеремета біля його будинку був присутній чоловік, який працював в СБУ до 2014 року, Ігор Устименко. Устименко був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин уночі, коли під автівку журналіста було підкладено вибухівку. Він приїхав на місце події на Шкоді Октавії АА 2551 МО сірого кольору. Її зафіксували кілька камер спостереження в районі, де проживав Павло.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в кінці червня 2017 року заявив про відсутність серйозного прогресу в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!