ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Донецьку зник журналіст (оновлено)

07.06.2017, 12:03

Журналіст і письменник Станіслав Васін зник безвісти в окупованому бойовиками Донецьку. У його квартирі – сліди злому і обшуку. Про це повідомив 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook, інформує “Детектор медіа”.

“У Донецьку пропав безвісти журналіст і письменник Stanyslav Vasin. Швидше за все, його схопили бойовики. При цьому його акаунт у Фейсбуці активний, з нього відправляють повідомлення і розміщують пости. Швидше за все, з нього пише не Стас, оскільки на телефон він не відповідає. Родичі не можуть його знайти, зв'язку з ним немає. Велике прохання – будьте обережні”, – написав Фірсов.

Він також зазначив, що у квартирі журналіста – сліди злому і обшуку.

“Весь цей час Станіслав перебував на непідконтрольній території, оскільки вважав за свій обов'язок залишатися в центрі подій і писати про те, що там відбувається. На ризики не зважав, хоча й усвідомлював, чим це загрожує”, – повідомив екс-нардеп.

Як вдалося з’ясувати ІМІ, Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії” та “Українського тижня”.

У коментарі ІМІ шеф-редакторка проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії” Тетяна Якубович повідомила, що зв’язок з Васіним зник 2 червня. Цього дня на сайті Радіо Свобода вийшов його останній матеріал.

“Зі Станіславом зв’язок зник 2 червня, коли він підготував і начитав репортаж про Донецьк і Ясинувату. Це якраз останній матеріал, який був запощений з його сторінки у Фейсбук, але, можливо, не ним”, розповіла вона.

“Ми дуже стурбовані і намагаємося з’ясувати, що сталося”, зазначила Тетяна.

Про зникнення зв’язку зі Станіславом Васіним ІМІ повідомив головний редактор журналу “Український тиждень” Дмитро Крапивенко. За словами головреда, Васін також дописував до їхнього журналу.

Сьогодні, 7 червня, Єгор Фірсов написав на своїй сторінці, що востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

“Сказав, що під'їжджає до Донецька і приїде до неї завтра, тобто 3-го, але так і не приїхав. Мама підняла тривогу, знайомі і друзі сказали, що з ними він також на зв'язок не виходив. Звернення до місцевої міліції та безпосередньо в МГБ нічого не дали. Мати поїхала до нього додому (він жив окремо і знімав квартиру в Донецьку), там виявила сліди проникнення, а також зауважила, що відсутня частина особистих речей, в тому числі і ноутбук. У квартирі явно щось шукали”, написав Фірсов.

При цьому Фірсов застерігає користувачів Фейсбуку бути обережними, оскільки з акаунту Васіна була розсилка повідомлень зі спробою отримати інформацію.

“Акаунт Станіслава в ФБ активний, розміщуються пости, а вчора була розсилка повідомлень зі спробою отримати інформацію. Будьте обережні!” –  зазначив він.

Також Фірсов повідомив, що Васін робив багато журналістських публікацій саме після початку військових дій. “Жив у Донецьку і висвітлював події зсередини. Він писав для багатьох видань, в числі яких Дзеркало тижня, Українська Правда, Радіо Свобода, Український тиждень. До кінця цього року він планував переїзд до Києва”,  написав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!