ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналістів не пускали на сесію міськради

15.06.2017, 10:11

В Одесі 14 червня охоронці та поліція тривалий час не пускали журналістів низки видань на сесію міської ради. Про це повідомляють Ізбірком та Думська.

Вхід до будівлі міськради заблокували представники приватної охоронної фірми “Зевс”, співробітники департаменту муніципальної охорони і поліції.

Охорона міськради поводилась агресивно щодо журналістів, штовхалась та перешкоджала професійній діяльності кореспондентів. На звернення про перешкоджання журналістській діяльності співробітники поліції не реагували.

Деякі журналісти написали заяви в поліцію про перешкоджання журналістській діяльності. Пізніше радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Перед початком сесії міськради під будівлею мерії ошукані інвестори ЖК “Золотий берег” влаштували пікет.

Крім журналістів, на сесію також не могли потрапити вчасно пікетники та деякі депутати міськради.

На сесії депутати мали розглянути 37 проектів рішень, зокрема щодо земельних відносин.

Водночас міський голова Геннадій Труханов на брифінгу заявив, що суворий пропускний режим під час сесій необхідний, щоб уникнути провокацій. “Я повинен забезпечити якісну сесію. Хто хотів прийти на сесію, ті прийшли, а для громадських працівників - подавайте заявку і в зал потрапите обов'язково. Але певні заходи проти провокаторів, які хочуть зірвати сесію, будуть. З діями приватних структур, які не пустили в тому числі і деяких депутатів, ми будемо розбиратися”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 13 червня в Одесі на погоджувальній раді, яка проходила в будівлі міської ради, невідомі чоловіки у камуфляжній формі напали на позаштатного кореспондента видання “Ізбірком” Юрія Дяченка. Вони вимагати від журналіста виключити камеру, а через деякий час кілька людей спортивної статури в камуфляжній формі і без розпізнавальних знаків силою винесли журналіста з зали засідань.

Фото - Думська, відео - Думська, Ізбірком

Liked the article?
Help us be even more cool!