ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі активісти вигнали журналіста з судового засідання, звинувативши у сепаратизмі

14.02.2018, 11:21
Фото - скриншот з відео “Пушкінська.net”

В Одесі 13 лютого колишній очільник одеського осередку “Правого сектору” Сергій Стерненко разом з прибічниками за допомогою погроз та сили змусили фотографа інформаційного агентства “Одеса-медіа” Максима Войтенка залишити залу засідань Київського районного суду Одеси. Про це Максим Войтенко повідомив ІМІ.

Під час перерви судового засідання активісти підійшли до Войтенка з вимогою залишити засідання, звинувативши фотографа у сепаратизмі і співпраці з російськими ЗМІ.

“Інцидент почався з того, що активіст Сергій Стерненко зажадав від мене залишити приміщення суду. Якраз слухалася його справа, яку я прийшов висвітлювати за редакційним завданням. Він заявив, що я сепаратист і він не хоче зі мною перебувати в одному приміщенні. Я відмовився покидати приміщення. Під його крики мене намагалися двоє його соратників витягнути із залу але не склалося - я впирався”, - розповів Войтенко.

Підійшли поліцейські, які відігнали активістів. “Поліція запропонувала мені покинути приміщення, щоб уникнути конфлікту. Оскільки там було чоловік 15 і мене б замісили, я пішов”, - розповів фотокореспондент.

Також Максим Войтенко повідомив, що за цим фактом він має намір подати заяву до поліції.

13 лютого у Київському районному суду Одеси розглядали клопотання прокуратури про продовження арешту Сергію Стерненку, якому оголосили підозру за ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 307 КК України (пособництво в збуті наркотичних речовин), повідомляє “Пушкінська.net”.

Про конфлікт повідомив і Сергій Стерненко на своїй сторінці в Facebook, виклавши фотографії Максима Войтенка.

“Це - Максим Войтенко. “Журналіст” з підконтрольного Росії видання “Комсомольская правда”. Ось тут є його матеріали: https://kp.ua/author/3141/ Раніше він працював ще для підконтрольного втікачу-колаборанту Маркову сайту “Таймер”. І іноді підзаробляв на зйомках для власне російських ЗМІ. Максим - відвертий прихильник т. з. “руского міру”, публічно це демонструє. На фото 2 він радіє смерті представника полку “Азов”. На фото 3 - не ховає радощів від того, що нещодавно напали на мене”, - написав Стерненко.

“Справа в тому, що сьогодні Войтенко не вигадав нічого краще, як прийти до мене на суд. Знаючи, хто це такий, і те, що він працює на убивць, його з зали прогнали”, - написав активіст.

Відео - "Пушкінська.net"
Liked the article?
Help us be even more cool!