ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Обухові нападу зазнали журналісти "СтопКору"

04.05.2018, 15:27
Фото - liga.net

В Обухові (Київська область) 3 травня двоє працівників одного з телеканалів отримали тілесні ушкодження внаслідок конфлікту та стрілянини на зупинці громадського транспорту. За фактом умисного заподіяння журналістам побоїв у зв’язку із здійсненням професійної діяльності відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України. Про це повідомляється на сайті ГУНП в Київській області.

Як з’ясувала поліція, вдень у центрі Обухова під час проведення зйомки сюжету знімальною групою одного з телеканалів на зупинці громадського транспорту “Школа” розпочалася бійка зі стріляниною.

“Щоб вгамувати натовп, учасник АТО, який брав участь у зйомці, дістав нагородну зброю та зробив постріл вгору. На місце негайно прибув наряд поліції. Щоб обеззброїти чоловіка, поліцейським довелося застосувати зброю та здійснити попереджувальний постріл вгору з автомату. Чоловіка було затримано”, - повідомляє поліція.

Під час конфлікту двоє працівників медіа отримали тілесні ушкодження. Від госпіталізації вони відмовилися.

Всі учасники події встановлені. Проводиться досудове розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 4 ст. 296 ("Хуліганство") та ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

Як вдалося з’ясувати ІМІ, нападу зазнала знімальна група проекту журналістських розслідувань “Стоп корупції”, який виходить щосуботи на 5 каналі.

Як повідомляє ТСН, невідомі напали на знімальну групу, яка приїхала знімати сюжет про порушення перевізників, які нібито відмовляються безкоштовно возити учасників бойових дій. Ветеран АТО, який відкрив стрілянину на зупинці в Обухові, намагався таким чином припинити побиття журналістів.

У коментарі ТСН журналістка Наталя Дехтяр розповіла, що вони разом з активістами приїхали перевірити, чи справді місцеві маршрутники відмовляються возити безкоштовно бійців АТО до Києва. Проте їх уже чекали невідомі після прибуття на зупинку.

Як повідомляє “СтопКор”, інцидент стався під час перевірки громадськими активістами роботи перевізників в Обухові. “СтопКор” виїхав на спільний рейд з “Укртрансбезпекою” після серії скарг від учасників АТО, яким маршрутники відмовлялись надавати послуги з пільгових перевезень.

ІМІ з'ясовує обставини інциденту.
Liked the article?
Help us be even more cool!