ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Оболонському суді правоохоронці просили жінок роздягатися, шукаючи написи Femen (доповнено)

21.02.2018, 15:48
Фото - Фейсбук Ольга Комарова

Сьогодні, 21 лютого, правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва, де мав відбутися допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляють “Українські новини”.

Як повідомив кореспондент агентства з місця події, близько 11:00 правоохоронці, які забезпечують дотримання правопорядку в Оболонському райсуді, ввели додаткові заходи безпеки.

Зокрема, вони зобов'язували жінок, що приходять на 5 поверх, де знаходиться зал засідань №15 і розглядається згадана справа, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність написів на тілі.

Факт огляду підтвердили на своїх  сторінках у Фейсбук журналістка програми “Схеми” Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

За даними Ольги Комарової, особлива увага до жінок-журналісток: якщо чоловіків просять лише показати речі та документи, то жінок просять ще розстібнути пальто.

“Мене тричі попросили зняти пальто жінки-поліцейські при проходженні кількох кордонів з правоохоронців. Декого з моїх колег просили зайти в іншу кімнату та показати, чи немає в них на тілі написів”, – повідомила журналістка Радіо Свобода Ольга Комарова і підтвердила ІМІ.

Якраз під час проходження контролю в суді співробітники Управління державної охорони виявили активістку Femen і доставили в поліцію, повідомляють “Українські новини. Правоохоронці проводять із активісткою профілактичну бесіду.

Речниця Управління державної охорони Дарина Басиста повідомила Громадському, що 21 лютого в Оболонському суді Києва здійснювався “стандартний комплекс охоронних заходів”.

“Управління державної охорони України не надавало окремих вказівок правоохоронним органам, які там були присутні, стосовно особливої перевірки журналісток під час цих охоронних заходів у суді, а також не здійснювало таких перевірок самостійно”, - сказала Басиста.

Вона додала, що їй невідомо хто з правоохоронців учинив такі дії, однак установа засуджує їх.

Скріншот: facebook.com/valeriya.valery
Liked the article?
Help us be even more cool!