ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОАЕ на два дні ув'язнили швейцарських журналістів, що висвітлювали відкриття Лувру

16.11.2017, 14:06
Фото - aljazeera.com

Двох швейцарських журналістів, що знімали сюжет про відкриття Лувру в Абу-Дабі, спецслужби Еміратів два дні тримали в ув'язненні і допитували про їхню діяльність. Під час цього їх позбавили будь-якого контакту із зовнішнім світом. Про це повідомляє Al Jazeera із посиланням на швейцарський телеканал RTS, для якого працювали журналісти, інформує Depo.ua.

Сержа Ендерліна та оператора Йона Бйорґвінссона затримали під час відкриття мистецького музею в той момент, коли вони робили зйомки. Їм зав'язали очі й перевезли у невідоме місце, а також конфіскували телефони, камери, комп'ютери, картки пам'яті та іншу техніку.

Журналісти мали акредитацію, вони знімали історію про залучення до будівництва Лувру робітників-мігрантів. Крім цього, у них було заплановане інтерв'ю із архітектором музею - французом Жаном Нувелем.

“Все, що ми хотіли зробити, це показати відкриття Лувру в ширшому контексті. Як зворотню сторону блиску музею ми хотіли розповісти про мігрантів, які насправді його збудували”, - повідомив Ендерлін для Al Jazzera.

Загалом журналістів утримували в ув'язненні 50 годин, приблизно 10 з яких тривав допит. Втім, фізичної сили до них не застосовували. Пару помістили окремо, таким чином ізолювавши один від одного та від зовнішнього світу. Під час допиту журналістів шантажували і наказали видати пін-коди для розблокування телефонів.

Після понад двох діб в ув'язненні спецлужби змусили Ендерліна та Бйорґвінссона підписати зізнання. Утім, воно було написане арабською, тому журналісти не зрозуміли у ньому ні слова. Після підписання документу, чоловіків відпустили і дозволили повернутись до Швейцарії. Техніку та інше спорядження їм не повернули.

Нагадаємо, 11 листопада в ОАЕ урочисто відкрили музей всесвітньої культурної історії - Лувр Абу-Дабі.

Створення мистецького центру стало можливим завдяки співпраці Франції та ОАЕ, у ньому розміщено понад 600 унікальних експонатів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!