ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані акторку засудили до двох років ув’язнення умовно за відсутність хіджаба

Фото – ndtv.com
Фото – ndtv.com

Суд в Ірані засудив до двох років ув’язнення умовно акторку Афсане Баєган за появу в громадських місцях без хіджаба, повідомляє New Delhi Television.

Акторку засуджено до двох років ув’язнення з випробувальним терміном у п’ять років за носіння капелюха й недотримання закону про хіджаб.

Іранське законодавство зобов’язує жінок покривати голову та шию в громадських місцях.

Баєган також мусить щотижнево відвідувати центр психологічної допомоги “для лікування психічного розладу, який спричинює в неї антиродинний характер”, і після завершення лікування показати посвідку про здоров’я, йдеться в заяві суду.

Також суд заборонив акторці використовувати соцмережі й покидати Ісламську республіку протягом двох років.

Постанову суду було ухвалено після того, як 61-річна акторка з’явилася на кіноцеремонії без хіджаба й виклала фотографії в соцмережах.

Носіння хіджаба стало обов’язковим для всіх іранок невдовзі після Ісламської революції 1979 року.

Афсане Баєган висловлювала свою підтримку тогорічним протестам, спровокованим загибеллю 22-річної іранки курдського походження Махси Аміні, яку було заарештовано у вересні за нібито порушення дрес-коду і яка померла від рук поліції.

Баєган стала відомою після революції 1979 року й найбільше відома своєю роллю в телесеріалі “Сарбедаран” про опір іранців монгольському вторгненню в XIV столітті.

Як пише медіа, після хвилі протестів дедалі більше жінок відмовляються дотримуватися дрес-коду, а в неділю державні ЗМІ анонсували посилене патрулювання для виловлювання тих, хто ігнорує закон.

Liked the article?
Help us be even more cool!