ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Індії після вбивства опозиційної журналістки почалися протести

07.09.2017, 11:36
Фото - Facebook/Gauri Lankesh

В Індії 6 вересня почалися акції протесту журналістів і правозахисників, обурених убивством журналістки Гаурі Ланкеш. Учасники протестів заявляють, що журналістку вбили через критичні публікації на адресу правого уряду прем’єра Нарендри Моді, і вимагають провести повне розслідування вбивства, повідомляє Радіо Свобода.

Організаторами акцій протесту в різних містах країни виступили журналістські об’єднання, в тому числі Гільдія видавців Індії, Прес-клуб і Асоціація преси. Вони назвали вбивство Ланкеш “грубим зазіханням на свободу преси”, а також продовженням серії аналогічних нападів в останні роки, спрямовані проти письменників, художників і науковців, які критикували уряд Моді.

55-річна Ланкеш видавала тижневик мовою каннада, поширеною на південному заході Індії, особливо в штаті Карнатака.

Комітет захисту журналістів стверджує, що Індія має слабкий рівень захисту журналістів, особливо тих, що висвітлюють корупцію в невеликих містах.

Як повідомляв ІМІ, 5 вересня у місті Бангалор (Індія, штат Карнатака) вбили відому журналістку Гаурі Ланкеш, яка критикувала індуїстську націоналістичну політику. 55-річну Гаурі Ланкеш знайшли у калюжі крові біля порогу її дому. Їй вистрелили в голову і груди нападники, які приїхали на мотоциклі. Вона померла на місці. Мотив злочину поки що невідомий.

Liked the article?
Help us be even more cool!