ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ГПУ заявили, що італійський фотокор Андреа Роккеллі перебував у зоні АТО без дозволу України

03.07.2017, 17:16

Італійський фотокореспондент Андреа Роккеллі 2014 року потрапив у Слов'янськ (Донецька область), не узгоджуючи цю поїздку із офіційною владою України. Про це 3 липня заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін на брифінгу, повідомляє “Українська правда”.

“Пан Роккеллі відвідав так звану сіру зону без погодження цього візиту із офіційною владою України. Тим не менш ми розуміємо те занепокоєння і стурбованість близьких та родичів пана Роккеллі і, так само як і представники італійської сторони, хотіли би добитися справедливості”, - сказав Єнін.

За його словами, військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа, якого затримали в Італії, там звинувачують у навмисному вбивстві Роккеллі. Водночас Єнін розповів, що за результатами українського розслідування “не встановлено жодної конкретної особи, яка могла б бути причетна до смерті італійського журналіста та його російського напарника”.

“В разі якщо італійська сторона передасть нам переконливі докази його причетності, то безумовно вони будуть взяті до уваги”, - сказав Єнін.

Він також розповів, що зона, де загинув журналіст, на момент вчинення злочину не перебувала під контролем українських урядових сил.

“Поки українські війська здобули контроль над цією територією пройшло ще щонайменше 2-місяці. Відповідно, перші слідчі дії змогли провести з певним перебігом часу. Безумовно це все не сприяє встановленню істини”, - сказав Єнін.  

Як повідомляв ІМІ, 30 червня поліція Італії заарештувала громадянина України, військового, заступника командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у 2014 року в Слов'янську Донецької області.

Міністерство внутрішніх справ України та Національна гвардія України заявили про занепокоєння арештом в Італії заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) розпочала кримінальне провадження за інформацією французького журналіста щодо обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів.

24 травня 2014 року італійський фоторепортер Андреа Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули під час мінометного обстрілу у селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області. 29 травня тіло загиблого фотографа було доправлено до Рима.

За фактом загибелі Андреа Роккеллі під Слов'янськом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство при обтяжуючих обставинах).

Liked the article?
Help us be even more cool!