ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані в день виборів президента заблоковано сайти Радіо Свобода

11.04.2018, 16:00

В Азербайджані сьогодні, 11 квітня, в день дострокових виборів президента, триває блокування доступу жителів країни до сайту азербайджанської служби Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, повідомляє Радіо Свобода.

“Наша робота полягає в тому, щоб забезпечити незалежне висвітлення новин для народу Азербайджану – не в останню чергу у зв'язку з такими важливими подіями, як президентські вибори. Ця заборона перешкоджає нашій місії, позбавляє азербайджанців свободи доступу до інформації та порушує міжнародні зобов'язання уряду поважати роль вільної преси”, – заявив президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Томас Кент.

Як нагадує видання, Комітет захисту журналістів зазначив 6 квітня, що влада Азербайджану очистила політичний ландшафт “практично від усіх формальних шляхів висловлення інакомислення” напередодні виборів.

Заборона триває з травня 2017 року, коли суд у Баку на запит генерального прокурора заблокував сайт азербайджанської служби Радіо Свобода та інші проекти як такі, що “становлять загрозу” національній безпеці Азербайджану та сприяють “насильству, ненависті або екстремізму, порушують приватне життя або є наклепом”.

Англомовний веб-сайт RFE/RL періодично заблоковано в Азербайджані з січня 2018 року.

Незважаючи на закриття традиційних каналів інформування в інтернеті, азербайджанська служба Радіо Свобода продовжує функціонувати через відеохостинги та соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!