ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Австралії іноземні ЗМІ хочуть визнати "агентами впливу"

15.11.2017, 12:13
Фото - look.com.ua

В Австралії хочуть змусити засоби масової інформації іноземних держав та лобістів зарубіжних компаній зареєструватися в якості іноземних агентів. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на видання The Australian.

Як пише видання, це необхідно для посилення національного законодавства з протидії прихованого іноземному втручанню в австралійську політику.

“Ми все частіше бачимо публічні повідомлення про згубний вплив прихованого іноземного втручання, спрямованого проти інших ліберальних демократій шляхом втручання в демократичні вибори або придушення вільних і відкритих дебатів ... Ми вважаємо, що тільки австралійські громадяни і організації повинні мати можливість брати участь у виборах в Австралії”, - підкреслив генеральний прокурор країни Джордж Брандіс.

Посилення законодавства відбувається на тлі занепокоєння австралійського уряду через підтримку Китаєм діяльності груп, які згодом висувають свої кандидатури на виборах до органів місцевої і федеральної влади Австралії, а також надають фінансові пожертви політичним партіям і університетам.

Крім того, нещодавно виникли побоювання щодо залучення дипломатів до впливу на студентські групи в університетах. Як виявилося, китайські консульства в Сіднеї і Мельбурні були замішані в створенні петиції про дискваліфікацію викладачів, які читали курс історії, що відрізняється від державної політики Китаю.

“Генеральний директор Австралійського розвідувального агентства, в повноваження якого входить розслідування справ шпигунства і іноземного втручання, повідомив, що зовнішня розвідувальна діяльність проти Австралії триває в безпрецедентному масштабі”, - сказав Брандіс.

Австралійські закони будуть базуватися на схемі, яка використовується в США в законі про реєстрацію іноземних агентів США і згідно з якою 13 листопада був зареєстрований російський пропагандистський телеканал Russia Today. Компетентні органи Австралії вважають, що деякі китайські державні ЗМІ також повинні зареєструватися в якості іноземних агентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!