ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Український журналіст підтвердив, що був у полоні російських військових

02.09.2014, 13:04

Журналіст "Дорожнього контролю" Ростислав Шапошников, який разом із оператором Еспресо.ТВ Тарасом Чканом та журналістом Еспресо.ТВ Єгором Воробйовим був в оточенні під Іловайськом, підтвердив, що перебував у полоні російських військових. Про це він написав 2 вересня у своїй сторінці на Фейсбук

Перед цим стало відомо, що він та Тарас Чкан перебувають у Києві, про це повідомили журналіст Ліга.НЕТ Сергій Висоцький та колишній генеральний директор каналу ТВі Артем Шевченко. 

Шапошников підтвердив, що надалі в полоні російських військових перебуває Єгор Воробйов. 

Журналіст, зокрема, написав: "Я в Києві. Зі мною все добре, не поранений. Був в полоні у солдатів армії РФ. ДНРівцев на полі бою і близько не було. Ставилися нормально, ніхто не бив, не ображав. Тримали окремо від полонених українських військових. Обстріл колони був 29 серпня, нас взяли в полон 30, а 31 серпня передали Червоному хресту разом з військовополоненими. На жаль Єгора Воробйова не відпустили, військові РФ залишили його у себе".

Також Шапошников припустив, щому нібито уряд України не запцікавлений у визволенні Воробйова: 

"Керівництво України зобов'язане докласти максимальних зусиль щоб витягнути з полону свого журналіста. Але, я бачу - вони нічого не роблять, оскільки бояться, що Єгор розповість правду про те як начальство Міноборони навмисно пустило на забій патріотів України. Те що сталося 29-го, це навмисні дії по знищенню українських військових і добровольців з батальйонів. Поки все. Дод. інформація пізніше".

Також про визволення Чкана і Шапошникова повідомила активістка, дружина Єгора Воробйова Олена Солодовникова, яка була координатором процесу звільнення:

"Вчора вночі бачила Ростислава Шапошникова. Дуже втомлений, Знеможений. Погляд помінявся. Такий же Чкан. При транспортуванні до наших (а везли в якійсь скотовозці) хлопців застудили. Зараз лікуються. До Києва хлопців привіз активіст "Дорожнього Контролю", за що йому низький уклін."

ІМІ

На фото: Ростислав Шапошников

Liked the article?
Help us be even more cool!