ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Українські новини" судяться з "Нафтогазом" за список посадовців і суми премій

15.08.2018, 12:04
Фото - censor.net.ua

Інформаційне агентство “Українські новини” подало позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою зобов'язати НАК “Нафтогаз України” надати список посадовців компанії, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над ПАТ “Газпром”. Про це сказано в ухвалі суду, повідомляють "Українські новини".

Агентство просить суд визнати протиправною бездіяльність “Нафтогазу” в частині ненадання інформації про працівників, які одержали премію. Також інформагентство просить суд зобов'язати “Нафтогаз” надати інформацію про суми премій.

Як нагадує агентство, “Нафтогаз” відмовився надавати інформацію на їхній інформаційний запит. Так, на запитання щодо кількості осіб у структурі “Нафтогазу України” і його керівників, яким була призначена премія за перемогу в міжнародних арбітражних судах над “Газпромом”, у Департаменті з корпоративних комунікацій компанії відповіли: “До переліку співробітників компанії, які отримали премію, включено 41 особу, які прямо чи опосередковано внесли значний вклад у досягнення цього результату. Цей перелік не обмежується топ-менеджментом компанії, а сума премії залежить від особистого вкладу кожного працівника”.

Водночас на уточнювальне запитання про конкретний список одержувачів зазначеної премії (з розмірами премій щодо кожного окремого премійованого), в компанії відповідати відмовилися. “Запитувана інформація відноситься до персональних даних і є конфіденційною”, – йдеться у відповіді НАК “Нафтогаз України”.

За інформацією агентства, наприкінці травня наглядова рада “Нафтогазу” проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії у зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російською компанією “Газпром”.

Таке рішення ухвалено за виграш другої частини судового протистояння – так званого транзитного контракту.

Першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн гривень) було виплачено невідомим працівникам “Нафтогазу” в травні. Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже внесеного до фінансової звітності “Нафтогазу” за 2017 рік. Решта премії виплачуватиметься протягом трьох років за умови успішного стягнення з “Газпрому” залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

4 липня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом виплати премії керівництву “Нафтогазу України” за перемогу в Стокгольмському арбітражі над “Газпромом”.

Liked the article?
Help us be even more cool!