ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські IT-бізнесмени запустили проект допомоги державі "Військова кімната"

04.04.2014, 14:58

Відомі IT-бізнесмени запустили сайт допомоги державі “Військова кімната”, який координуватиме роботу активістів у інформаційній війні з Росією, а також допомагати уряду впроваджувати нові технології в оборонні відомства та інші держструктури, повідомляє ain.ua.

Повна назва проекту - «Координаційний центр ефективних технологій на службі Україні». Його ініціаторами виступили голова Інтернет асоціації України Тетяна Попова, засновник компанії KM Core Євген Уткін і президент компанії Everest Юрій Чубатюк.

Керівник проекту Елліна Шнурко-Табакова, яка зазначила, що головна мета проекту - об'єднати всі ініціативні групи та волонтерів, які до цього підтримували Євромайдан, а зараз допомагають Україні в протистоянні з Росією та впровадженні нових інформаційних технологій.

Координаційни центр займатиметься такими напрямами:

1. Гаряча допомога в обороноздатності країни. Волонтери та керівники центру безпосередньо працюють з СБУ, Генеральним штабом та іншими силовими структурами. Вони допомагають держорганам експертними рішеннями, поставками і налаштуванням обладнання.

2. Відділ контрпропаганди. Спеціальна група волонтерів досліджує методи кібер-війни РФ проти України, стежить за «покращенням» в Криму та інформує інші регіони про те, що насправді відбувається на півострові. До роботи беруть участь військові психологи і люди, які брали участь у миротворчих операціях.

3. Реформа відносин бізнесу і держави. IT-бізнесмени ведуть переговори з держчиновниками про впровадження нових технологій, таких як громадський контроль над держзакупівлями, контроль над митною системою і боротьба з конвертаційними центрами.

На сайті є також розділ, де можна подати заявку на надання допомоги і запропонувати свою підтримку. За словами Шнурко-Табакової свою допомогу вже запропонувало кілька десятків IT-компаній. Також можна поскаржитися на екстремістські ресурси, які містять заклики до повалення конституційного ладу, сепаратизму або розколу держави. Після того як заявка буде оброблена, центр видасть рекомендації провайдерам про необхідність блокування доступу до даного ресурсу.

Liked the article?
Help us be even more cool!