ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці депутат напав на журналістку газети “33-й канал”. Поліція відкрила справу

18.04.2018, 10:25
Фото - vinnitsa.info

У Вінниці депутат обласної ради Юрій Яремчук напав на депутатку облради та першу заступницю головного редактора газети “33-й канал” Тетяну Редько, яка вела пряму трансляцію сесії облради. Про це Тетяна Редько повідомила ІМІ.

Інцидент стався 29 березня, унаслідок якого Редько потрапила до лікарні, де їй діагностовано гіпертонічний криз і зміщення в області шиї.

За словами Редько, інцидент стався, коли вона вела трансляцію для газети “33-й канал”.

“На сесії Вінницької облради я вела пряму трансляцію та фотографувала події, а саме блокування трибуни ради атовцями та депутатами, що їх підтримали, для  газети “33 каналу”, де я працюю”, - зазначила вона.

За її словами, вона стояла між вільними рядами і вела зйомку, коли депутат Юрій Яремчук піднявся з сидіння і пішов впритул на неї, намагаючись витіснити її звідти.

“Я пояснюю, що веду пряму зйомку, при виконанні службових обов’язків. Він починає штовхати і обзивати цілим рядом нецензурних слів... Потім брудними черевиками залазить на сидіння депутатів, хапає мене за волосся, миттєво повертає голову і всією своєю масою давить мене. Я ще на емоціях і в шоці встигла зробити заяву під час звіту голови... А далі мене госпіталізували, надали першу допомогу, і зараз я на лікуванні із вивихнутою шиєю та страшним головним болем…” - розповіла вона

За цим фактом Тетяна Редько написала заяву до поліції. “Заяву зареєстрували, але за якою статтею відкрили - ще не знаю, бо в корсеті лежу і не виходжу…” - сказала вона.

Як повідомили ІМІ в ГУНП у Вінницькій області, слідчий відділ Вінницького відділу облполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 квітня з попередньою кваліфікацією, передбаченою ч. 1 ст. 171 КК України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). “На даний час у кримінальному провадженні триває досудове розслідування”, - повідомили ІМІ у поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!