ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці охоронець “Ревізора” перешкоджав журналістам вести зйомку ревізії кафе

14.06.2017, 12:19

У Вінниці 12 червня охоронець служби безпеки програми “Ревізор” (Новий канал) перешкоджав журналістам місцевого видання “Вежа” проводити відеозйомку ревізії кафе “Пиріжкова”, повідомляє “Вежа”.

Як пише видання, охоронець “Ревізора” забороняв кореспондентці Валерії Жовтун та головному редактору видання Андрію Качору фотографувати заклад та ведучого “Ревізора” Миколу Тищенка. Також охоронці забороняли це робити пересічним громадянам, що зібралися навколо.

“Ситуація загострилася, коли один з охоронців Тищенка почав відверто перешкоджати зйомці журналістам Vежі, які саме виконували редакційне завдання. Спочатку заборонити зйомку один з охоронців намагався нашій Валерії Жовтун, а по прибуттю на місце керівника видання Андрія Качора, намагався вибити телефон і з його рук”, - пише видання.

Качор зробив чоловіку зауваження і попередив, що його дії є порушенням ст. 34 Конституції України, ст. 307 Цивільного кодексу та ст. 171 Кримінального кодексу України. На це, пише видання, співробітник телеканалу відповів нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою після завершення зйомки та продовжив протиправні дії.

Журналісти викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання їхній діяльності (ст. 171 ККУ), а також про погрозу насильством щодо журналіста (ст. 345-1 ККУ). Як пише видання, чоловік  з оточення “Ревізору”, який намагався перешкоджати роботі журналістів, теж хотів написати зустрічну заяву, але потім відмовився.

В коментарі ІМІ Андрій Качор розповів, що охоронець хапав його за руки і намагався вибити телефон, потім дещо заспокоївся. “Силу не застосовував, але погрожував її застосувати після зйомки”, - сказав журналіст, додавши, що дехто з команди програми також ставав спиною прямо перед камерою.

За словами Качора, він та його колега представлялися журналістами, але чоловік, що перешкоджав, “вимагав роздрукованого редакційного завдання”. Заборону охоронець аргументував “порушенням авторського права” і “інтелектуальної власності”, додав Качор.

Liked the article?
Help us be even more cool!