ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині журналістку WSJ засудили на два роки "за пропаганду тероризму"

11.10.2017, 14:15
Фото - FreeRealTime

Журналістку видання The Wall Street Journal Айлу Альбайрак засудили в Туреччині заочно до двох років ув’язнення, поки вона перебувала у Нью-Йорку. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Guardian

Причиною для судового розгляду стала стаття журналістки за 2015 рік, через яку її звинуватили у “пропаганді тероризму” в Туреччині. Комітет захисту журналістів засудив вирок, винесений судом щодо Айли Альбайрак.

“Ми закликаємо владу Туреччини не оскаржувати апеляцію Айли Альбайрак та зняти усі висунуті звинувачення”, - прокоментувала представниця Комітету захисту журналістів Ніна Огнянова.

Стаття, через яку турецька влада почала судову справу проти журналістки, розповідала про зусилля уряду придушити турецько-курдський конфлікт, використовуючи сльозоточивий газ та бойові набої.

“Це рішення показує, наскільки влада не хотіла, аби стало відомо про військові операції, які відбувалися на південному сході Туреччини”, - прокоментувала Айла Альбайрак. У Wall Street Journal також повідомили про те, що вже працюють над поданням апеляції.

Нагадаємо, у вересні в Туреччині почали судити 30 журналістів і керівників турецької газети Zaman, яка була закрита минулого року за звинуваченням у причетності до організаторів невдалої спроби державного перевороту.

Liked the article?
Help us be even more cool!